2008-10-09

International MBA: мислимо по-новому

Головна/Новини МІБ/International MBA: мислимо по-новому

 

4 жовтня відбувся випуск програми International MBA Міжнародного інституту бізнесу. Цього року дипломи МІБ і Університету Нью-Брансвік (Канада) одержали 30 слухачів, долучившись до когорти керівників-професіоналів.

На урочистій церемонії були присутні почесні гості Пітер Гейтс, радник з політичних питань Посольства Канади, професор Ден Колман, Декан факультету бізнесу Університету Нью-Брансвік, Ендрю Гаудес, директор програми МВА Університету Нью-Брансвик, викладачі МІБ.

Як справедливо відзначив професор Ден Колман у своєму зверненні до випускників, закінчення програми - це тільки перший крок на шляху професійного розвитку. Щоб перемогти у конкурентній боротьбі на ринку, вже не достатньо бути кращим, потрібно бути інноваційними і тільки тоді компанія буде мати успіх.

 

"Програма дає колосальний поштовх для власного професійного розвитку. Найважливіше - це комплексний підхід до розуміння бізнесу. Зараз не достатньо бути хорошим фахівцем у своїй галузі. Щоб бути першокласним керівником необхідно розуміти дуже детально всі бізнес-процеси у компанії. За час навчання на програмі більшість моїх колег одержали підвищення або змінили роботу. У мене відбулася і зміна посади, і компанії. Без знань, що дала програма МВА, навряд чи я змогла домогтися такого успіху і думаю, що це не межа", - розповідає Тетяна Скуратовська, випускниця програми IMBA, HR-директор компанії Redi Capital.

Уже традиційно, на церемонії були названі кращі студенти групи - Олександр Подденежний, Валентин Адоньєв і Максим Густинський, які були нагороджені передплатою на щотижневий журнал "Фокус", щоб завжди бути в курсі подій і одержувати актуальну інформацію.

У свою чергу, випускники назвали кращих викладачів, які змогли "торкнутися струн душі" і надихнути на успішну та плідну роботу протягом двох років. Ними стали - Михайло Сорокін, викладач фінансових дисциплін на програмах МВА, з української сторони та Мартін Вільмейкер, викладач курсу "Стратегічний менеджмент" з канадської.

З напутнім словом до випускників звернувся Президент МІБ, Олександр Мертенс, підтримавши своїх колег і побажавши не зупинятися в особистому розвитку, розвитку компаній, не втрачати зв’язок із групою і бізнес-школою і найголовніше - отримувати задоволення від роботи, тому що тільки тоді вона буде по-справжньому успішною.

Олександр Подденежний, випускник програми IMBA МІБ: "Програма МВА повністю змінює спосіб мислення. Два роки тому, зайшовши перший раз в аудиторію, ми були зовсім іншими. Для мене важливі особисті контакти, на яких будується бізнес, і я знаю, що з випускниками програм МВА я завжди знайду спільну мову, не важливо чи це мої однокурсники, чи випускники минулих років".