2008-06-23

Навчання та робота у Канаді – перспективи для випускників Канадської дипломної програми з менеджменту МІБ

Головна/Новини МІБ/Навчання та робота у Канаді – перспективи для випускників Канадської дипломної програми з менеджменту МІБ

 

 

З 18 по 21 червня в Міжнародному інституті бізнесу з робочим візитом перебували Девід МакЛауд (David McLeod), Директор міжнародного департаменту, і Юрій Конкін, Керівник проектів співробітництва в Східній Європі Коледжу ім. Грента МакЮена (Канада), щоб обговорити питання подальшого співробітництва бізнес-шкіл.

19 червня пан Девід МакЛауд зустрівся зі слухачами та випускниками Канадської дипломної програми з менеджменту МІБ, організованої разом з Коледжем ім. Грента МакЮена. Пан МакЛауд розповів про можливості, які відкриваються перед випускниками програми.

 

У першу чергу - це можливість продовжити навчання, як у самому Коледжі ім. Грента МакЮена (Едмонтон, провінція Альберта), так і в будь-якому іншому вузі Канади.

Едмонтон - столиця провінції Альберта, з населенням більше мільйона чоловік, входить у п’ятірку "найінтелектуальніших" міст Канади. Провінція є однією з тих, що найдинамічніше розвиваються у Канаді і єдиною зі щорічним профіцитом бюджету біля $ 7 - 10 млрд. У Канаді підтримується й розвивається принцип Long Life Learning, тому значна частина бюджетних коштів виділяються на гранти та наукові дослідження.

Для бажаючих набути практичного досвіду, Девід МакЛауд навів цікаву статистику: згідно досліджень, 85% роботодавців провінції Альберта, віддають перевагу випускникам Коледжу ім. Грента МакЮена, що свідчить про високий рівень підготовки слухачів. Середня зарплата випускника Коледжу становить $ 45 800 на рік рік. Дефіцит кваліфікованих кадрів у різних галузях економіки значно підвищує шанси випускників знайти перспективну високооплачувану роботу.

Юрій Конкін озвучив не менш важливу і приємну новину: нещодавно у Канаді був прийнятий закон, що дозволяє іноземним студентам і випускникам працювати не за фахом протягом 3-х років.

Не дивно, що після презентації, запитання слухачів і випускників стосувалися процедурних аспектів навчання та роботи в Канаді.

Нагадаємо, що набір на Канадську програму з менеджменту триває. Більш докладно про програму можна дізнатися за адресою http://iib.com.ua/default.asp?cid=424