2008-05-21

У центрі фінансової столиці світу: результати стажування слухачів програми Executive МВА у Швейцарії

Головна/Новини МІБ/У центрі фінансової столиці світу: результати стажування слухачів програми Executive МВА у Швейцарії

 

Традиційно, наприкінці 2-го року навчання слухачі програмиExecutive МВА МІБ проходять стажування в одній із західних бізнес-шкіл. У травні 2008 року група слухачів 2-го курсу програми ЕМВА побувала на стажуванні у Швейцарії.

Програмою стажування передбачалося вивчення трьох курсів на вибір, а саме курсів "Міжнародний фінансовий менеджмент", "Венчурний капітал" і "Інвестиції" у Швейцарській школі бізнесу і відвідування міжнародних компаній.

Протягом 2-х тижнів слухачі програми не тільки в теорії, але й на практиці ознайомилися з механізмами роботи фінансових інститутів в одному з найбільших фінансових центрів світу.

 

Слухачам ЕМВА особливо запам’ятався візит в один з найбільших міжнародних банків UBS Investment bank. Спеціально для слухачів програми була організована зустріч із топ-менеджерами банку. Крім того, студенти змогли ознайомитися з роботою трейдерів на ринку цінних паперів і валютній біржі.

"Всі очікування від програми виправдалися повністю і навіть більше. Дуже сподобався курс "Міжнародний фінансовий менеджмент", відвідування трейдерского залу UBS, робота в командах над кейсами", - розповідає Надія Васильєва, керівник бізнес-підрозділу корпоративного сегменту компанії Київстар.

Леонід Карпенко, директор ЗАТ "Универ Капітал": "Якщо чесно, результат перевершив усі очікування. Були певні сумніви, що закордонні курси будуть просто формальністю. Крім того, завжди є побоювання, що закордонний досвід мало придатний для вітчизняного використання. Однак стажування видалося, напрочуд продуктивним для мене. Багато речей довелося переосмислювати, деяких знань просто не було".

Важливим досвідом для учасників стане і знайомство з місцевими культурними традиціями, візити в Давос і Лозанну. Не залишилася без уваги традиційна швейцарська пунктуальність, дотримання якої, поряд із набутими теоретичними і практичними знаннями, допоможе досягнути нових вершин у бізнесі.