2008-04-14

Якість освіти маркетолога

Головна/Новини МІБ/Якість освіти маркетолога

 

В останньому номері журналу Marketing Media Review вийшла стаття, присвячена питанням вітчизняної освіти маркетологів – "Розширити професійний світогляд". За словами автора статті, посилення конкуренції на ринку, ускладнення маркетингових завдань, що постають перед бізнесом, породжують гостру нестачу кваліфікованих маркетингових фахівців. Найчастіше неадаптована до практики програма вузів не дозволяє їхнім випускникам відразу включатися в робочий процес, зрозуміти сутність і напрямки маркетингової діяльності. Цей факт змушує провідних вітчизняних роботодавців зайнятися навчанням і підвищенням кваліфікації власних маркетологів.

Більш професійними вважаються випускники програм провідних вітчизняних бізнес-шкіл та західних освітніх центрів. Чим саме завойовує роботодавців і як допомагають в роботі дипломи CIM Міжнародного інституту бізнесу розповідає Ольга Карпова, керівник Департаменту академічних програм МІБ, та випускники програми CIM.

 

Тетяна Крупенко, бренд-менеджер компанії Кока Кола:

"Навчання по програмі стало деякою матрицею, в яку "вписали" як нові знання, так і вже наявні. Ще одна важлива перевага таких програм, про яку заявляють їхні провайдери, - це високі шанси для маркетолога знайти роботу за кордоном або в закордонній компанії".

Ольга Карпова, керівник Департаменту академічних програм МІБ:

"Якщо людина планує розвивати кар’єру в маркетингу (в Україні або в Європі), вона обере програму CIM. Треба розуміти, що CIM - це не тільки навчання та диплом, це можливість входження в міжнародне професійне співтовариство за допомогою членства, доступ до ресурсів, інформації, доступ до міжнародного ринку праці, до постійного вдосконалення, участі в різних заходах".

Світлана Шинкаренко, директор рекламної агенції Adventa Lowe:

"До навчання по програмі CIM у мене вже був достатній досвід у маркетингу. Ця програма допомогла мені структурувати свої знання, а також надала додатковий досвід, тому що в CIM реалізовується дуже багато конкретних кейсів і реальних прикладів з різних галузей. Знання з маркетингу, отримані під час навчання на програмі, дуже допомагають мені краще розуміти завдання клієнтів, їхні бізнес-цілі, спільно створювати сильні та конкурентні бренди, грамотно просувати їх на ринку. Можу з повною впевненістю сказати, що отримані в CIM знання й навички - це вигідне капіталовкладення".

З повним текстом статті можна ознайомитися тут>>>