2004-05-25

25 травня за підтримки журналу „Отдел маркетинга" пройшов семінар-практикум „Комплексний аналіз ЗМІ як інструмент стратегічної розвідки у бізнесі"

Головна/Новини МІБ/25 травня за підтримки журналу „Отдел маркетинга" пройшов семінар-практикум „Комплексний аналіз ЗМІ як інструмент стратегічної розвідки у бізнесі"

 

25 травня у Міжнародному інституті бізнесу за підтримки журналу „Отдел маркетинга" успішно пройшов семінар-практикум „Комплексний аналіз ЗМІ як інструмент стратегічної розвідки у бізнесі". Його провели експерти з маркетингових комунікацій Олексій Хашковський та Христо Кафтанджиєв.

 

Це не перший їх візит до України. Цього разу вони приїхали на Київський Міжнародний Фестиваль Реклами (КМФР) як члени журі. Вони вже проводили разом семінари і цього разу також вирішили поділитися власним досвідом з українськими спеціалістами.

Подія відбувалась у дуже дружелюбній та енергійній атмосфері. Учасники не тільки слухали теоретичні засади, а дивилися реальні приклади на DVD (рекламні ролики, постери, фільми,), жваво обговорювали завдання та шуткували один над одним.

Олексій Хашковський розповів про досвід створення та просування віртуальних брендів, як феноменів масової культури. Потім він у логічній послідовності на прикладі молочної промисловості показав як саме за допомогою семіотичного та контент - аналізу отримати корисну інформацію із ЗМІ.

Христо Кафтанджиєв приділив увагу аналізу рекламних повідомлень у ЗМІ та комунікаційних технологій впливу на споживачів. Щоб спровокувати аудиторію на активну участь та ефективне мислення він показував приклади рекламних повідомлень для різних національних культур.

Для довідки:

Христо Кафтанджиев, доктор з маркетингових комунікацій та семіотики. Викладає у Софійському Університеті (Болгарія). Виступає з авторськими курсами у країнах Західної та Східної Європи. Автор книг з маркетингових комунікацій та семіотики.

Алексей Хашковский, експерт з комунікативних стратегій. Викладає маркетингові комунікації у вищих навчальних закладах Санкт-Петербурга (Росія). Автор більше 100 публікацій на тему маркетингових комунікацій. Постійно виступає як спікер на конференціях по маркетингу в Росії, країнах Балтики, та в Україні.