2005-06-13

В МІБ відбулася зустріч організації „АЛЬЯНС УНІВЕРСИТЕТІВ ЗА ДЕМОКРАТІЮ"

Головна/Новини МІБ/В МІБ відбулася зустріч організації „АЛЬЯНС УНІВЕРСИТЕТІВ ЗА ДЕМОКРАТІЮ"

 

 

10 червня в Міжнародному інституті бізнесу відбувся круглий стіл на тему „Розвиток демократичних засад діяльності університетів, взаємодія з міжнародними організаціями".

Ініціаторами проведення заходу виступили такі організації, як Альянс університетів за демократію, Міністерство освіти і науки України, провідні вищі навчальні заклади України – члени Альянсу, міжнародні організації.

 

Під час засідання круглого столу розглядались питання щодо ролі університетів в розвитку демократії, проблеми реформування системи вищої освіти, пов"язані з приєднанням України до Болонської конвенції, розвиток автономії вищих навчальних закладів, розвиток міжнародних партнерств через участь в різноманітних міжнародних проектах. Піднімались і обговорювались питання щодо організації і підготовки Міжнародної конференції, яка відбудеться в Ялті в жовтні поточного року, організованої Альянсом у співпраці з українськими партнерами.

Перед учасниками круглого столу виступили Михайло Филимонович Степко, заступник Міністра освіти та науки України, Джон Райдер, Президент Виконачого комітету Альянсу, Леонід Леонідович Товажнянський, ректор НТУ „ХПІ", Михайло Вікторович Крікунов, президент Міжнародного інституту бізнесу та інші.

Коротка інформація про Альянс

Альянс університетів за демократію був створений в 1990 році. Альянс є Консорціумом американських, центрально і південно-європейських університетів, об"єднаних спільною метою, а саме надати підтримку освітнім установам країн з перехідною економікою для підсилення їх демократичної ролі в розбудові громадянського суспільства і сприяти більш швидкому переходу до ринкової економіки. В теперішній час членами Альянсу є більш ніж 110 вищих навчальних закладів з країн ЦСЄ та США.