2015-12-15

Відбувся круглий стіл на тему «Проблеми оцінки майна, яке знаходиться на тимчасово окупованих територіях України та в зоні проведення АТО»

Головна/Новини МІБ/Відбувся круглий стіл на тему «Проблеми оцінки майна, яке знаходиться на тимчасово окупованих територіях України та в зоні проведення АТО»


14 грудня 2015 р. у ПВНЗ «Міжнародний інститут бізнесу» відбувся круглий стіл на тему «Проблеми оцінки майна, яке знаходиться на тимчасово окупованих територіях України та в зоні проведення АТО». Фахівці Фонду державного майна України, Міністерства юстиції України, Національного банку України, комерційних банків, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб,оціночного співтовариства України і Молдови, фахові адвокати ріелтори та консультанти обговорили правові питання реєстрації нерухомого майна та  практику проведення угод купівлі-продажу, оренди майна , стан ринку нерухомості в 2014 – 2015 р.р. на зазначених територіях.



Особливу увагу будо приділено проблемам оцінки  майна  в різних випадках її проведення - оцінки нерухомого майна з метою реалізації угод купівлі-продажу, переоцінки заставного майна, оцінки активів банку, визнання активів з метою МСФЗ та ін..
В результаті плідної дискусії учасники круглого столу прийшли до висновків про

  • Необхідність розроблення ФДМУ рекомендацій щодо оцінки майна, яке знаходиться на тимчасово окупованих територіях України та в зоні проведення АТО
  • Узагальнення практики та доопрацювання методології  оцінки кредитних портфелів банків
  • Необхідність під час проведення оцінки майна в зоні АТО враховувати наступне:

1. Оцінка виконується відповідно до Національних стандартів оцінки або відповідно до Міжнародних стандартів оцінки.
2. Спеціальний закон "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції" №1669-VII:

- не містить будь-якої заборони на ведення підприємницької діяльності в зоні АТО;
- не містить заборону на ведення підприємницької діяльності на території України підприємствами, які зареєстровані в зоні АТО,
- не визначає обов'язків з перереєстрації або зміни місцезнаходження юридичних осіб, включаючи суб'єктів оціночної діяльності.

3. Ідентифікація майна, що знаходиться в зоні АТО може проводитись: з оглядом об’єкту оцінки оцінювачем СОД, з оглядом представника СОД (на підставі договору підряду) або без огляду об’єкту оцінки (на підставі наданих замовником даних).  Фотографування об'єкта не є обов'язковим - на розсуд СОД виходячи з умов безпеки у кожному конкретному випадку.
4. При виборі методичних підходів необхідно враховувати:

- мету і функцію оцінки;
- вид вартості, що визначається;
- критерії, якими керуються учасники відповідного ринку при визначенні ціни угоди в подібних ситуаціях,
- наявність відповідної ринкової інформації.

5.    Оцінювач повинен забезпечувати перевірку використовуваної інформації в тій мірі, яка знаходиться в межах власної безпеки, безпеки клієнта і безпеки третіх осіб.
6.    Дані про ціни пропозиції необхідно корегувати у відповідності до практики продаж.
7.    Враховувати специфічні ціноутворюючі фактори.
8.    Якщо ціна на подібне майно не спостерігається на ринку, оцінювач може використовувати інший метод оцінки, який забезпечує максимальне використання доречних спостережуваних вихідних даних і мінімальне використання неспостережуваних вихідних даних.
9.    У зв’язку з обмеженнями в переміщенні вантажів – коректно визначати ринок подібного майна.
10.    Під час розрахунків витратним підходом  враховувати обмеження в переміщенні вантажів через лінію розмежування.
11.    Використання доходного підходу для оцінки нерухомості не завжди коректне, бо рівень орендної плати не сприймається продавцем як індикатор вартості.
12.    Під час оцінки бізнес-активів для фінансової звітності вивчати наявність/відсутність реального контролю підприємства над своїми активами та у випадку відсутності такого контролю такий об’єкт не може бути визнаний активом підприємства та не може бути об’єктом оцінки.