2019-01-13

Про особливості комунікацій та тонкощі маркетингу в ритейлі слухачам MBA розповідали Н.Дмитренко та А.Давидова.

Головна/Новини МІБ/Про особливості комунікацій та тонкощі маркетингу в ритейлі слухачам MBA розповідали Н.Дмитренко та А.Давидова.

Різноманітно та яскраво пройшов навчальний модуль для студентів 1 курсу програми Ukrainian MBA: в рамках курсу «Маркетинг» викладач Наталія Слєпцова запросила двох цікавих, енергійних та чарівних спікерів.

 

Внутрішня «кухня» бідь-якої компанії тримається на грамотній комунікації. І зовнішня також. Якщо цього немає, то починається хаос. І продовжується. Побудувати ефективну, злагоджену систему можливо. Інструментарій для такої системи слухачі 1го курсу розбирали разом з Наталією Дмитренко 12 січня в рамках лекції «Внутрішні і зовнішні комунікації як частина маркетингової стратегії компанії».

 

DmitrenkoНаталія Дмитренко - фахівець з комунікацій і маркетингу. У Arricano Real Estate Plc - найбільшої девелоперської компанії - Наталія працює директором департаменту маркетингу. 15 років досвіду в сфері маркетингу комерційної нерухомості, а також розробки і реалізації довгострокових маркетингових і комунікаційних стратегій. У Arricano Наталія відповідає за В2В і В2С маркетинг і комунікації, а також за КСВ проекти компанії. Має досвід роботи як консультант з маркетингу і комунікацій. Розвиває соціальну освітню ініціативу Business2Students.

 

Наталія розповіла про етапи створення надійних внутрішніх і зовнішніх комунікацій. За словами спікера, побудова злагодженої команди складається з позиціонування, корпоративної культури та мотивації. Також дуже важливу роль відіграють цінності, як загальноприйняті, так і професійні. Найбільшою проблемо в комунікаціях, вважає Наталія, є часта неспроможність донести свою думку до розуміння сприймаючої сторони: те, що ми думаємо, те, що можливо перетворити в слова, і те, що ми доносимо до аудиторії, далеко не завжди співпадає з тим, що, в решті решт, ця аудиторія розуміє. В ході зустрічі Наталія поділилася кількома кейсами, які можна застосувати для будь-якого бізнесу.

 

Не менш цікавою виявилась зустріч слухачів МВА з Анастасією Давидовою, на якій 13 січня була розкрита тема «Побудова маркетингу в ритейлі».

 

davidovaАнастасія Давидова  в маркетингу і рекламі вже 15 років, президент клубу маркетинг-директорів The CMO Club CIS. Керувала маркетингом мережі кінотеатрів Multiplex (24 кінотеатру, 16 міст, 30 000 квитків щодня, 10 000 000 глядачів на рік). Працювала по обидва боки барикад - на боці агентства і клієнта, займаючи ключові позиції в таких компаніях, як OTP bank, ККПК, студія ShootGroup, TABASCO, Young & Rubicam, KARANDASH, Saatchi & Saatchi (Білорусь). Володар кількох нагород за ефективні комунікаційні кампанії, включаючи нагороди Effie і КМФР. Крім того, Анастасія - майстер спорту з легкої атлетики та викладач французької мови. Захоплюється Agile Management.

 

В Україні є  кілька компаній, які займаються дистрибуцією кінофільмів. Саме від дистриб’юторів залежить, які фільми з'являться в кінотеатрах України і коли. Анастасія на прикладах розповіла студентам, як формується Box Office і на чому заробляють кінотеатри, навела конкретні факти та деякі цифри. Також Анастасія поділилася кількома кейсами зі свого власного досвіду, зокрема, які практичні інструменти маркетингу можна застосовувати в сфері розваг, враховуючи специфіку і e-commerce. Окрему увагу в своєму виступі спікер приділила роботі з дистриб’юторами і партнерами, студенти дізналися, хто кому платить і за що.

davido1

dmitr4

dmitr5