2019-07-06

Управління ризиками через страхування - практичні інструменти для бізнесу.

Головна/Новини МІБ/Управління ризиками через страхування - практичні інструменти для бізнесу.

Такий метод управління ризиками як страхування сьогодні користується неабиякою популярністю. Передача відповідальності за відшкодування можливого збитку іншому суб'єкту, а саме страховій компанії, означає зниження участі, а іноді навіть повне усунення компанії від участі в покритті збитків за рахунок перекладання свого ризику на страхову компанію.

 

Для більш глибокого занурення в систему управління ризиками та процедуру андеррайтинга, визначення дійсної ролі і місця страхування в сучасному світі до слухачів карусельного формату шостої генерації програми General MBA в суботу, 06 липня 2019 року, був запрошений Андрій Семченко.

 

Андрій є експертом в галузі корпоративного страхування, перестрахування і врегулювання збитків та займає посаду начальника Департаменту андеррайтинга в ІНГО Україна. В страхування він потрапив у далекому 2007 році. В період з 2007 по 2011 роки Андрій був андеррайтером в групі Generali (Італія), з 2011 року працює в ІНГО Україна (раніше акціонер Інгосстрах, Росія, зараз - DCH, Україна).

 

Андрій випускник нашої бізнес-школи. З відзнакою закінчив навчання на програмі General MBА. Має червоний диплом Європейського університету за спеціальністю Фінанси та проходив профільне навчання в Лондоні, Ганновері, Мілані та Празі у провідних страховиків і перестрахувальників.

Під час зустрічі із слухачами А. Семченко розповів про систему управління ризиками, про процедуру андеррайтингу на прикладі різних видів страхування. Описав систему управління ризиками, яка існує в його компанії. На живих прикладах пояснив, як в ІНГО працюють з картою ризиків і модулями ризиків, показав, як при моторному страхуванні необхідно реагувати на зміну параметрів за частотою та середніх збитках. Зупинився спікер і на процесі розміщення великих ризиків (індустріальні об'єкти), розповів слухачам, хто бере участь у ланцюжку: страховий брокер – сюрвейєр (пре-ризик) – страхова компанія – перестрахувальний брокер – перестрахувальник – аджастер (при врегулюванні). Окремо Андрій зупинився на аспектах, на які варто звертати увагу при страхуванні та відповів на усі питання слухачів.

andrywka