2019-12-15

Експрес-знайомство з викладачами МІБ: Дмитро Онащенко.

Головна/Новини МІБ/Експрес-знайомство з викладачами МІБ: Дмитро Онащенко.

OnashenkoОскільки однією з ключових переваг програм MBA в МІБ є їх практична спрямованість, то і при формуванні викладацького складу важливим критерієм виступає великий досвід викладачів в компаніях з різних галузей. Ми впевнені, що саме практики зможуть простою мовою на прикладі кейсів з українських та міжнародних компаній донести до наших слухачів знання та інструменти з підвищення ефективності бізнесу.

 

Сьогодні ми представляємо вам нашого колегу, експерта зі стратегічного девелопменту бізнесу Дмитра Онащенка, співвласника MIRA top recruiting. В бізнес-школі «Міжнародний інститут бізнесу» Дмитро викладає на програмі Executive MBA (курс «Організаційна архітектура. Процесний підхід») та General MBA (курс «Управління бізнес-процесами підприємства»).

 

 

 

 

У чому цінність вашого курсу в МІБ з точки зору управлінської ефективності?

 

Курс «Організаційна архітектура. Процесний підхід» розглядає цілісну архітектуру бізнесу і пов’язує в єдину логіку більшість елементів системи управління компанією: стратегію, цілі, бізнес-модель, бізнес-процеси, організаційну структуру, систему KPI, систему мотивації, культуру, операційну систему тощо. Пропонується процесно орієнтований підхід до побудови організаційної архітектури компанії на противагу до розповсюдженого функціонально-ієрархічного підходу. Процесний підхід дозволяє зробити систему управління цілісною, логічно пов’язаною між собою, простою і зрозумілою для будь-якого співробітника.

Процесна компанія стає більш керованою, гнучкою і робить можливим реалізацію реально клієнтоорієнтованого підходу через ланцюжки зв’язки між внутрішніми клієнтами компанії і до кінцевого споживача.

Курс в своїй основі практико-методичний і спрямований на формування у слухачів навичок самостійної побудови організаційної архітектури і розвиток процесно-результативного мислення. Цілісний погляд на архітектуру компанії створює для слухача зрозумілу і логічно-ув'язану організаційну модель бізнесу, що дозволяє створювати або трансформувати компанію не фрагментарно за елементами, а системно і цілісно.

 

 

Що мотивує вас викладати в бізнес-школі?

 

Я займаюся дослідженнями, розробкою і впровадженням сучасних систем управління, викладання – частина моєї дослідницької роботи, а оскільки всі слухачі -практики з великим досвідом роботи і високою мотивацією до пізнання, викладання – це кращий спосіб розширити межі області моїх інтересів.

 

 

Який найцікавіший проект, в якому ви брали участь?

 

Найцікавіший проект для мене був в компанії «Глобино» (лідер з виробництва м'ясо-ковбасних виробів в Україні). За короткий період часу вдалося трансформувати Торговий дім і досягти значного зростання фінансово-економічних результатів.