2020-04-13

Свіжі відгуки слухачів МВА, які почали своє навчання в незвичному онлайн форматі

Головна/Новини МІБ/Свіжі відгуки слухачів МВА, які почали своє навчання в незвичному онлайн форматі

Як відомо, введення карантину та інших обмежень навчального процесу змусили всі навчальні заклади змінювати свою роботу. Міжнародний інститут бізнесу був першою бізнес-школою, яка протягом двох днів після оголошення карантину та заборони проводити заняття повністю перевела свої навчальні процеси в дистанційний формат. Викладачі адаптували навчальні матеріали таким чином, щоб їх було легко сприймати в режимі онлайн. Крім того було прийнято рішення не відмовлятися від групових завдань в «аудиторії», тож була знайдена технічна можливість проводити навчання, максимально наближене до формату face-to-face.

Проте для повноцінного навчального процесу потрібні слухачі, бо навчання – це дорога с двостороннім рухом, без залученої участі студентів воно не має сенсу. І ми щиро дякуємо всім нашим слухачам, які повірили, що МІБ може надавати цінність та високу якість послуг і в дистанційному форматі.

Незважаючи на те, що всі слухачі були націлені на заняття в кампусі, вони швидко пристосувались до онлайн формату та вже отримують знання та інструменти, за якими вони прийшли в МІБ.

Нещодавно почалось навчання 10-ї генерації програми General MBA, слухачі якої були змушені починати своє знайомство з МІБ саме в онлайн форматі. Тож ми запитали їх про перші враження від нового для них досвіду навчання. Нижче наводимо відповіді [мовою оригіналу] на три питання, над якими замислювались самі студенти, перед прийняттям рішення.

Відповідають Наталя Одольська, виконавчий директор в компанії «Лінгвіст», Оксана Тертишна, менеджер ЗЕД в корпорації «Interpipe» та Денис Капустін, власник компанії «Грін».


1. Чому ви все ж зважились на тимчасове навчання в онлайн, адже спочатку планувалися заняття face-2-face?

Наталия: Причин несколько: сейчас работы меньше, чем в обычное время и есть немного свободного времени, не занятого обычными для нормальной жизни хобби. Кроме того, я вполне способна учиться индивидуально, как и работать с учетом сложившихся обстоятельств. И ничего не мешает мне быть активной и задавать вопросы. Тем более это временно, а я не люблю сильно откладывать свои желания.

Оксана: Такое решение далось не просто. Но, как по мне, в данной ситуации это лучше, чем совсем ничего не делать. Да и терять время тоже не хочется.

Денис: Решился, так как не хотел оттягивать старт обучения и терять время.


2. Що дало вам впевненість і віру в МІБ, що в онлайні ви отримаєте заявлену цінність навчання?

Наталия: Я уверена, что у вас преподаватели-профессионалы. Я уже училась у вас на CIPR. И первая пробная неделя это тоже доказала. И я считаю, что лекции - это одно, а учиться нужно самостоятельно, индивидуально. Кстати, не заметила особой разницы в онлайн, поскольку с преподавателями был хороший контакт и диалог. И я знаю, когда карантин закончится, мы обязательно со всеми лично познакомимся и будем общаться.

Оксана: Профессионализм преподавателей и конечно же сама группа. Все ребята интересные, каждый с большим и разнообразным опытом.

Денис: Уверенность пока не дало :) но первые уроки мне понравились, решил продолжать эксперимент с онлайном.


3. Які курси вам легше сприймати в дистанційному форматі: hard-skills або soft-skills?

Наталия: После первой недели обучения мне, как оказалось, все равно.

Оксана: В целом, для меня, уровень восприятия одинаковый. Так как весь материал все-равно необходимо еще самостоятельно прорабатывать для лучшего усвоения.

Денис: Все курсы заходят хорошо.


Тож МВА може бути якісним, навіть в онлайн, коли за справу беруться професіонали з 26-річним досвідом в бізнес-освіті.

А поки в МІБ повним ходом йде навчання в онлайн, триває набір на осінні старти програм МВА, і ми впевнені, вони відбудуться вже у кампусі МІБ, а не в віртуальному просторі.