2020-04-17

IIB Community VS Quarantine. Episode 9: Погляд на ситуацію від Марини Авдєєвої

Головна/Новини МІБ/IIB Community VS Quarantine. Episode 9: Погляд на ситуацію від Марини Авдєєвої

Випускники і слухачі бізнес-школи “Міжнародний інститут бізнесу” чудово знають, що побачити і оцінити ситуацію у всьому масштабі та багатоманітті ймовірних сценаріїв можна лише вийшовши за її межі, дистанціювавшись, ставши спостерігачем. Саме для того, аби кожен із представників програми Executive MBA отримав таку можливість подивитися на свій бізнес, свій ринок і свою ситуацію зі сторони, МІБ запрошує до участі у стратегічних сесіях серії IIB Community VS Quarantine представників найрізноманітніших сфер та компаній. І нам надзвичайно приємно, що власним баченням і планами з учасниками зустрічі поділилася Марина Авдєєва – підприємець, співзасновник та керучий акціонер компанії “Арсенал страхування” і, перш за все, випускниця “Міжнародного інституту бізнесу”.

Оцінюючи сьогоднішню ситуацію крізь призму ринку страхування, Марина неодноразово наголошувала на важливості діждиталізації, швидких і нестандартних рішень та готовності працювати у принципово нових умовах. Однак усі ці тактичні моменти, на думку нашої гості, мають випливати з єдиної стратегії. На прикладі своєї компанії Марина Авдєєва продемонструвала - запорука їхнього успіху у відмінності стратегічного бачення. “Ми починали компанію після кризи і не могли собі дозволити не бути готовими до наступної кризи”, - говорить спікер і пояснює свою тезу. У будь-якій сфері, на будь-якому ринку стратегія розвитку компанії повинна починатися зі слів “Коли розпочнеться криза...” і далі має бути чіткий детальний алгоритм дій. Жодних “Якщо…”, ніяких умовностей чи припущень. Криза - неминуча складова життєвого циклу економіки і рано чи пізно вона неодмінно прийде. Питання лише в тому, чи будете ви готові до неї?

На думку Марини, готовність компанії “Арсенал страхування” виявилася у відсутності паперового документообігу, у цілковитому переході в онлайн-офіс менше ніж за дві доби, у пошуку і віднайдені нових актуальних продуктів, у готовності боротися за увагу клієнта і викликати емоцію в умовах онлайн-спілкування. У період невизначеності і стрімких змін найважливіше для будь-якого бізнесу – утримати своїх клієнтів, підтримати їх і забезпечити максимально звичну, ефективну та особистісну комунікацію. І хто з цим впорається - впорається з кризою, якого б походження вона не була.

А завершила Марина Авдєєва зустріч зі слухачами Executive MBA доброю порадою, перевіреною не однією кризою: “Бережіть репутацію. Репутація - актив, який не купиш ні за які кошти. А для цього використовуйте пріоритетність зобов'язань і виконуйте їх неухильно!”
МІБ вдячний Марині за відкритість, енергію і представлення власної позиції. Віримо, що зустріч була корисною і потрібною усім учасникам, адже кожен новий погляд на спільну ситуацію - це чергова точка на площині координат і хто знає, яка саме точка стане визначальною у побудові графіків успішного подолання кризи нашими слухачами.