2020-11-05

Експрес-знайомство з викладачами МІБ: Андрій Станченко про те як "так плавиться сталь бізнес-навчання"

Головна/Новини МІБ/Експрес-знайомство з викладачами МІБ: Андрій Станченко про те як "так плавиться сталь бізнес-навчання"

Головний актив бізнес-школи - це експерти-викладачі.
Тому продовжуємо "про бізнес-школу в особах".

stanchenko

 

 Андрій Станченко:

  • CEO компанії NRG;
  • Кандидат наук (PhD), MPA (магістр державного управління);
  • Сертифікований консультант і тренер Hogan;
  • Віце-президент Асоціації консультантів (Certified Management Consultant);
  • Професійний інструктор з дайвінгу (PADI);
  • І безумовно, один з найяскравіших і харизматичних бізнес-спікерів.

Експертний, практичний досвід Андрія та використання трендових технік навчання роблять його курс "Управління змінами" точкою перезавантаження для багатьох слухачів бізнес-школи МІБ.
Детальніше в бліц-інтерв'ю, нижче:

Андрій, в чому цінність Вашого курсу в бізнес-школі МІБ з точки зору управлінської ефективності?

- Мій курс - "Управління змінами та інноваціями". Крім тематики, у мого курсу ще й цікавий формат, який в різних бізнес-школах світу прийнято називати Capstone.
Capstone - це активність в групі, в процесі виконання якої, потрібно використовувати знання, вже отримані в процесі навчання.


Причому загальні стандарти (компетенцій, які формуються в процесі Capstone; тривалість; специфіка проведення Capstone;) поки не сформовані, що дає маневр інновацій не тільки в змісті.
Гра, як формат, дозволяє розвивати дві критично важливих навички управлінців в плануванні:

  • полісценурування (створення і реалізація не рідко одночасних планів А, Б і т д).
  • рефлексія (здатність після прийнятих рішень і зворотного зв'язку впровадження цих рішень, робити висновки і коригувати рух по ходу).

Який Ваш найцікавіший проект в професійній сфері?

- Я є сертифікованим консультантом з управління (Certified Management Consultant - ICMCI це міжнародний стандарт, який необхідно підтверджувати кожні чотири роки).
Такий режим змушує бути завжди в тонусі і реалізовувати багато проектів змін в компаніях.
Найцікавіший проект завжди той, який йде саме зараз. Велика компанія знаходиться в процесі розподілу на два бізнесу для більш прицільної роботи з клієнтами кожного з двох цих бізнесів.
Цікаво, що спочатку два окремо створених бізнесів навпаки об'єднували для більш комплексної роботи з клієнтами.
Різні ринкові ситуації диктують різні організаційні моделі компаніям.
Трансформація має привести компанію до позиції номер один на ринку, замість третього зараз. Йде активний рекрутинг, щоб укомплектувати в повній мірі кожен з бізнесів.


Основною складністю є зовнішні і внутрішні дезінтеграції:

  • Зовнішня пов'язана з тим що продавці двох бізнесів тепер працюють часто з одним і тим же клієнтом, але погоджуючи свої дії один з одним тільки неформально, що забирає колишню синергію продажів.
  • Внутрішня пов'язана з тим, що більша частина сервісних підрозділів обслуговують обидва бізнеси і потрапляють в таких умовах на «перетин двох світів».

Складність цього проекту і одночасно інтерес пов'язаний з комбінацією декількох тригерів, які впливають на зміни в компанії - поділ бізнесів, посуха і звичайно ж COVID -19. Практично апокаліптична комбінація …

Що мотивує Вас викладати в бізнес-школі?

- Спілкування з практиками управління.
Це дозволяє бути в тонусі, за рахунок, в хорошому сенсі - спаринг -партнерства. Викладач може проблематизувати учнів з приводу бідності альтернатив, які вони застосовують, зважаючи на дефіцит теоретичної експертності.
Практики в свою чергу перевіряють різні підходи практично, як краш тест на ефективність в справжніх реаліях.
Так плавиться сталь бізнес-навчання.
Наведу ще одну метафору - тільки в постійній комунікації з людьми які навчаються ти можеш утримувати рівновагу. Це як двоколісний велосипед - при постійних змінах можна бути стабільним тільки в русі...