2021-01-20

CEO Red Bull Тетяна Лукинюк вважає, що бізнесу потрібно готуватися до проривних інновацій.

Головна/Новини МІБ/CEO Red Bull Тетяна Лукинюк вважає, що бізнесу потрібно готуватися до проривних інновацій.

Ім'я Тетяни Лукинюк широко відомо як генерального директора компанії Red Bull і як практикуючого викладача-експерта бізнес-освіти.


У бізнес-школі “МІБ” Тетяна викладає c 2010 року. Зараз - «Стратегічний маркетинг» в курсі Executive MBA.

40929130 10156938932333689 512447228283977728 o-768x512

- Тетяна, в умовах звичної невизначеності до чого готуватися бізнесу в довгостроковій перспективі?
Пандемія вплинула на багато аспектів життя споживача: змінилися важливість різних продуктів і послуг, способи здійснення покупок і доставки, форми комунікації. Бізнеси в більшій чи меншій мірі відчули вплив цих змін безпосередньо на своїх продажах і в операційних процесах.


При цьому, далеко не для всіх вплив карантину виявилося катастрофічним. Всі бізнеси, пов'язані з e-commerce, розвагами, спортом і навчанням онлайн буквально розквітли.


FMCG - напої і продукти харчування - постраждали меншою мірою, тому що люди п'ють і їдять незалежно від криз. Алкогольні напої взагалі показували стабільне зростання практично у всіх категоріях.
Швидше, важливо було переглянути актуальність пропозицій для споживання вдома: які зручні упаковки ввести для домашнього споживання і як представити себе в e-commerce, щоб як і раніше потрапляти в замовлення споживачів, замкнутих в будинку.


Однак, не варто переоцінювати вплив пандемії в довгостроковому періоді. Це не перший (і не останній) карантин в історії людства, хоча перший в цифровому світі. Без сумніву, він прискорив процеси цифрових трансформацій, безконтактних покупок, перехід спілкування в онлайн. Прискорив, але не змінив кардинально і не нівелював (скоріше, підкреслив) цінність людського контакту. Відповідно, бізнес-модель для підтримки життєздатності варто відкоригувати під нові умови:

  • адаптувати процеси;
  • переглянути інвестиції в світлі їх очікуваної ефективності в поточних умовах;
  • забезпечити безпеку для співробітників і споживачів, які стикаються з вашими продуктами та послугами;

І готуватися: до відновлення продажів, до проривних інновацій та прискореної цифровізації процесів.