2024-10-02

Про курс "Бізнес-право" на програмах МВА

Головна/Новини МІБ/Про курс "Бізнес-право" на програмах МВА

 

Ключовою цінністю, на яку спирається акредитована МВА освіта - є практична складова. Саме тому в МІБ навчають практики. Саме тому навчання відбувається на прикладах реального бізнесу.

Ставимо собі за мету дати вам більш ґрунтовне уявлення про освіту МВА і запускаємо рубрику, в якій будемо розповідати про курси, що викладаються на програмах МВА, про їх цінність і викладачів.

 


 

"Бізнес-право" -  ґрунтовний курс, який викладається і на програмі General MBA, і на Executive MBA, оскільки правова стратегія є одним із наріжних каменів успіху будь-якого бізнесу. 

Незважаючи на однакову назву, контент курсу має відмінності для різних програм MBA:

▶︎ на Executive MBA розглядається концентрат кейсів та інструментів, які допомагають сформувати правову стратегію розвитку компанії та всіх її функціональних підрозділів;

▶︎ на General MBA втримується фокус на юридичних аспектах побудови компанії з нуля, юридичних особливостях та відмінностях діяльності компаній у різних сферах та на різних ринках.

 

Ціль курсу – ознайомити з особливостями економічних відносин через призму права. Забезпечити розуміння основних проблем у сфері підприємницької діяльності та допомогти знайти їх вирішення.

 

Викладачем курсу "Бізнес-право" на обох програмах МВА є Олександр Федоришин

 

Fedorishin krug

 

 

Олександр Федоришин - адвокат. Кандидат юридичних наук. Радник митної служби першого рангу. Сертифікований фахівець Національної школи суддів України.

 

 

Вивчення курсу стане в нагоді для вирішення питань, пов'язаних з формуванням правової стратегії комерційної діяльності, у прийнятті відповідальних кадрових питань, побудові моделі корпоративного управління в компанії.

В матеріалах курсу широко використовуються власні узагальнення та бачення викладача з розвитку певних комерційних механізмів на практиці, напрацювання вітчизняної та зарубіжної доктрини, акти законодавства, а також приклади судової практики, що дозволяють з різних сторін проаналізувати ефективність комерційних відносин.

Курс передбачає ознайомлення з окремими особливостями зовнішньоекономічної діяльності, розгляд можливостей ведення бізнесу за кордоном, інформування щодо практики міжнародного комерційного арбітражу.

В окремих темах розглядаються питання взаємовідносин з контролюючими органами під час здійснення ними заходів контролю. Наводяться приклади з практики та надаються практичні рекомендації щодо оптимального варіанту поведінки суб’єктів господарювання.

 

Навчання відбувається через призму ілюстрації різних юридичних прикладів, які були в практиці та покладені в основі курсу. Слухачі ознайомлюються та колективно вирішують різного роду завдання, що можуть виникати під час комерційної діяльності та вимагати втручання юридичних радників або участі державних органів.

 

Курс викладається з 2015 року. Матеріал курсу постійно змінюється паралельно із зміною юридичної практики та законодавства.

 

Після завершення курсу "Бізнес-право" слухачі:

 

✔︎ розумітимуть можливості в бізнесі, які надає правильне юридичне структурування тих чи інших операцій;

✔︎ знатимуть методи забезпечення різних рівнів корпоративної безпеки бізнесу. Потреби своєї компанії в юридичному супроводі, критерії підбору юридичних радників, основних принципів побудови взаємин з ними;

✔︎ вмітимуть використовувати отримані навички для вирішення спірних ситуацій в різних сферах ведення бізнесу, що дозволить, навіть не будучи професійним юристом, інтуїтивно визначити сумнівні (ризиковані) угоди, які вимагають детального юридичного опрацювання.

 


 

Якщо у вас залишилися запитання, телефонуйте: Тетяна Кошик +38 067 679 57 89