2012-03-27

Cемінар ЄБА: Управління витратами в умовах змінних економічних реалій відбувся у компанії "Телесенс".

Головна/Новини МІБ/Cемінар ЄБА: Управління витратами в умовах змінних економічних реалій відбувся у компанії "Телесенс".

 

Семінар проводив Харченко Дмитро – викладач міжнародних програм CIMA (Chartered Institute of Management Accounts), програм International MBA та відкритих програм Міжнародного Інституту Бізнесу (МІБ).

 

У рамках обговорення теми "Управління витратами в умовах невизначеності" мова йшла про гнучке планування бізнесу та видатків в умовах змін, різницю в проведенні видатків, управління оборотним капіталом, основні критерії ефективності бізнесу. Серед обмежуючих факторів невизначеності були перелічені наступні: зменшення обсягів продажів, зміна асортименту та структури продажів, недостатнє фінансування робочого капіталу.

Доповідач також висвітлив питання гнучкого бюджетування та детально описав процедури планування та контролю бюджету, відповідальності менеджерів та діяльність бюджетного комітету, вибір бюджетного періоду, взаємопов’язаність бюджетів у рамках компанії.

Після завершення семінару усі учасники мали змогу особисто обговорити нагальні питання з паном Харченком за чашкою кави.