2011-06-06

31 травня 2011 у Києві пройшла II Міжнародна практична конференція, присвячена впровадженню IFRS (МСФЗ) в Україні

Головна/Новини МІБ/31 травня 2011 у Києві пройшла II Міжнародна практична конференція, присвячена впровадженню IFRS (МСФЗ) в Україні

 

Громадська організація Рада Незалежних Бухгалтерів та Аудиторів за підтримки Міністерства фінансів України провела 31 травня в Києві II Міжнародну практичну конференцію "IFRS В УКРАЇНІ: ВИМОГА ЕКОНОМІКИ ГЛОБАЛІЗОВАНОГО СВІТУ", на якій представники державних органів України, українських та міжнародних компаній, а також міжнародні експерти з Німеччини, Грузії, Хорватії, Туреччини та Болгарії обговорили перспективи впровадження МСФЗ в Україні.

 

12 травня 2011 року Верховна Рада України ухвалила зміни до Закону "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні", яким передбачається обов’язкове застосування МСФЗ починаючи з 2012 року публічними акціонерними товариствами, банками та страховими компаніями. Питання переходу українських підприємств на МСФЗ (IFRS) придбав надзвичайну актуальність.

Конференцію відкрили Макс Альєр, Постійний представник Міжнародного Валютного Фонду в Україні; Маріус Вісмантас, Координатор проектів в Україні, Білорусі та Молдові департаменту розвитку приватного та фінансового сектору Світового банку, а також Олег Канцуров, Начальник управління методології бухгалтерського обліку Міністерства фінансів України. Всі експерти зійшлися на думці, що впровадження МСФЗ позитивно позначиться на інвестиційній привабливості України.

Серед доповідачів конференції Володимир Кебко, викладач програми СІМА Міжнародного Інституту Бізнесу. Тема доповіді: "Переваги міжнародних професійних кваліфікацій у галузі управління фінансами компаній в умовах ведення бізнесу в Україні".

Конференція зібрала 180 учасників - власників бізнесу, фінансових директорів та головних бухгалтерів провідних українських та міжнародних компаній, що працюють в Україні, а також іноземних інвесторів, які планують почати свою діяльність на українському ринку.

Більш докладну інформацію про конференцію читайте тут: www.rnba.com.ua