2009-09-19

Семінар IFC "Повернення боргів підприємств під час фінансової кризи".

Головна/Новини МІБ/Семінар IFC "Повернення боргів підприємств під час фінансової кризи".

 

29 вересня 2009 року Міжнародна фінансова корпорація (IFC), член Групи Світового банку, спільно з Міжнародним інститутом бізнесу (МІБ) пропонує Вашій увазі цільовий семінар "Повернення боргів підприємств під час фінансової кризи".

Семінар проводять провідні експерти IFC Чарльз ван дер Манделе й Ерік Крукшенк.

Програма семінару об’єднує теоретичний матеріал, практичні поради та групове обговорення.

Ключові питання семінару:

• яким чином розпізнати ознаки погіршення фінансового становища підприємства, та які заходи слід приймати банку в роботі з такими підприємствами;

• яким чином банк чи фінансова установа із значним портфелем позик може підготуватися до системної фінансової кризи, що наближається, шляхом розробки "переліку невідкладних завдань" по портфелю та виконання заходів по цьому переліку (включаючи питанням якості застави);

• як вибрати вірну стратегію роботи з безнадійними позиками (виконання практичного завдання).

 

З програмою семінару Ви можете познайомитись тут.

Зареєструватись та отримати додаткову інформацію про захід можна у менеджера семінару Інни Науменко за тел. (044) 228-87-59 (прямий), 585-00-33(вн. – 132), email:Inna.Naumenko@iib.com.ua .

Для довідки:

Чарльз ван дер Манделе, очолював Офіс спеціальних операцій IFC у Центральній і Східній Європі, де здійснював загальний нагляд за діяльністю IFC в сфері виведення з кризи і реструктуризації корпоративних клієнтів. Був Генеральним менеджером Польської програми консультаційної підтримки, яка була створена IFC разом з ЄБРР для надання технічної допомоги малим і середнім підприємствам. Зараз здійснює співробітництво з IFC в якості консультанта, розробляючи плани фінансового оздоровлення і реструктуризації корпоративних клієнтів, а також представляючи інтереси IFC у складі наглядових рад інвестиційних клієнтів і фондів прямого інвестування ,які здійснюють діяльність у Центральній і Східній Європі; є Виконавчим директора Нідерландського відділення "Transparency International".

Ерік Д. Крукшенк, економіст, фінансовий спеціаліст, який має 40-річний професійний досвід у більше , як 50-ти країнах світу. Працював у Групі Світового банку, Міжнародної фінансової корпорації IFC. Відповідав за роботу з новими інвестиціями, контроль за існуючих портфелів і роботу з проблемними активами. Був членом наглядових рад банківських і фінансових установ, радником Канадського Міжнародного Агентства з розвитку (CIDA) у кількох країнах. Є автором робіт "Збільшення вартості приватного акціонерного капіталу: уроки зрілих ринків та тих, що тільки формуються" (видавництво Euromoney Books, 2006) і "Фінансові ринки у скруті: як не сісти на мілину ризику ліквідності" (видавництво Euromoney Books, 2008).