2009-10-05

На виставці REX 2009 успішно пройшов V PR-форум

Головна/Новини МІБ/На виставці REX 2009 успішно пройшов V PR-форум

 

30 вересня 2009 року, в рамках міжнародної виставки реклами, маркетингу і мас-медіа REX 2009, відбувся V PR -форум. Захід, який традиційно викликає великий інтерес відвідувачів виставки, зібрав повний аншлаг - його відвідали близько 300 осіб.

Організатору PR-форуму – UPRA – вдалося підняти і обговорити в рамках заходу актуальні теми, а також залучити професіоналів у якості спікерів. Тема PR-форуму - "Український PR: позаду випробування, попереду горизонти", таким чином, переважно йшлося про PR-ринок і PR-технології на етапі виходу з кризи. Програма форуму була насичена різними за форматом заходами.

 

В рамках PR-форуму відбулися майстер-класи, які містили практичні рекомендації і кейси (у тому числі з внутрішньокорпоративного PR, проведення PR-заходів та просування в соціальних мережах).

Серед спікерів PR-форуму зокрема були: Ніна Алі (PR-бюро "Дієслово"), Валерій Курейко ("Publicity Creating"), Крістіна Гуцалова ("Бюро Маркетингових Технологій"), Ольга Данько ("О2 Public Relations"), Дмитро Попов ("Youscan"), Руслана Плис (Інформаційно-аналітичний центр „Publicity"), Мирослав Когут (Romyr & Associates, керівник програми CIPR в Україні), Назар Алі ("Бюро Маркетингових Технологій").

Вперше в рамках PR-форуму на REX торкнулися теми політичного PR та політтехнологій. На круглому столі "Передвиборчі PR-технології: що нового?" учасники обговорювали актуальні напередодні виборів питання. У ньому, зокрема, взяли участь політолог Віталій Кулик (Центр дослідження проблем громадянського суспільства) і політтехнолог Тарас Березовець (PR-група "Polittech").

Учасники круглого столу обмінялися думками з приводу нових трендів нинішньої передвиборної кампанії та PR-технологій, що будуть використовуватися. В цілому, спікери зійшлися в думці, що на президентських виборах буде активно задіяна мережа Інтернет, а методи дії на виборця ставатимуть все більш агресивними.

Також, в рамках PR-форуму пройшло ток-шоу "Український ринок PR: чому навчила криза". Серед питань, що обговорювались – ситуація на PR-ринку, зміни в стосунках агентств і клієнтів, нові вимоги до PR-агенцій, найбільш затребувані у період виходу з кризи послуги, прогнози подальшого розвитку ринку. Також обговорювалася ситуація з професійними кадрами на PR-ринку, можливості працевлаштування і розвитку молодих фахівців.

Ток-шоу перейшло в дискусію "Розвиток PR-ринку: нові правила гри". Учасники обговорили такі актуальні питання, як проведення тендерів, цінова політика агентств, аутсорсинг PR-послуг. Слід відзначити активність слухачів, які ставили запитання із зали.

Частина слухачів заходу, зайшовши до зали вранці, на початку PR-форуму, вийшли з нього лише по закінченню всіх заходів. Багато хто також приходив спеціально на певну частину форуму (майстер-класи, круглий стіл, ток-шоу). Це в цілому свідчить про успішність формату та актуальність тематики заходу.

Як заявив президент UPRA Валерій Курейко: "П’ятий PR-форум підтвердив очікування, зібравши широку і зацікавлену аудиторію. Ринок PR стоїть напередодні виходу з кризи, а клієнти повертаються до комунікаційного процесу. Тому ми говорили про позитивні тренди і підготовку до роботи в нових, посткризових умовах. До операторів ринку поступово приходить розуміння величини відкладеного попиту, за яким настане розвиток".

"PR-форум - важливий етап самоусвідомлення PR-галузі України. На сьогодні це єдиний відкритий майданчик для обміну думками, досвідом і розробками. Форум викликав величезний інтерес, і я сподіваюся, що наступного року ми його представимо в новому, більш розширеному форматі", - зазначила віце-президент UPRA Ніна Алі.

5 жовтня 2009 р.

Інформаційні партнери PR-форуму –
Освітні партнери PR-форуму –
Діловий телевізійний партнер -

________________________

Довідка

Тринадцята міжнародна виставка реклами, маркетингу та мас-медіа REX 2009 відбулася 29 вересня — 2 жовтня у виставковому центрі "КиевЕкспоПлаза" за адресою вул. Салютна, 2Б.

PR-форум відбувся 30 вересня (другий день роботи виставки). У 2009 році захід проводитиметься вже вп’яте. Торік PR-форум був одним з найбільш цікавих та змістовних заходів у програмі виставки і зібрав понад 500 слухачів. Саму виставку REX в 2008 році за чотири дні відвідали 19 917 осіб.

Український PR-альянс (UPRA) - добровільне недержавне некомерційне професійне об’єднання, створене з метою надання підтримки компаніям, котрі працюють у сфері зв’язків з громадськістю, формування позитивної репутації українських PR-агенцій та зміни громадської думки зі значущих соціальних питань.

Серед пріоритетних напрямків діяльності Українського PR-альянсу:

– дослідження ринку, інформаційного простору, опитування громадської думки;

– впровадження професійних стандартів і правил;

– взаємодія з державними та громадськими організаціями, ВУЗами;

– інформування клієнтів і ЗМІ про ефективні інструменти і методи PR;

– просування і підтримка членів PR-альянсу.

Якщо ви маєте бажання приймати участь у проектах Українського PR-альянсу чи дізнатися детальніше про його діяльність, надсилайте запит на електронну адресу:

info@upra.org.ua або до членів UPRA.