2009-10-08

01.10.2009 стартувала оновлена програма "Система управління людськими ресурсами компанії: практичні аспекти"

Головна/Новини МІБ/01.10.2009 стартувала оновлена програма "Система управління людськими ресурсами компанії: практичні аспекти"

 

Перший модуль програми був присвячений стратегії і практиці управління людськими ресурсами в нових умовах функціонування бізнесу

В умовах трансформації бізнесу одна з ключових ролей належить HR. Саме особливості сучасної економіки надихнули авторів проекту на створення унікальної навчальної програми, націленої на реальну допомогу практикам бізнесу.

За результатами першого Модуля програми, слухачі здобули знання і навички з визначення стратегічної ролі HR в різноманітних умовах функціонування бізнесу, навчилися самостійно розробляти стратегію управління людськими ресурсами.

 

Ігор Теліга, ВАТ "Звенигородський сироробний комбінат", поділився своїми враженнями про семінар:

"В мене були сумніви щодо користі програми в практичному розумінні, але зміст матеріалу і його презентація організована настільки правильно, що ми отримали величезну користь від Модуля 1. Також слід відзначити майстерність викладачів. Я відвідав МІБ вперше і залишився задоволеним як інститутом, так і організацією програми".

Ольга Миргородська, HR-спеціаліст компанії "Innoware", зазначила:

"Цей модуль допоміг мені структурувати раніше отримані знання, а також здобути нові завдяки досвідченості тренерів. Програму можу оцінити на 5 з 5, був зроблений значний практичний акцент – ми навчались роблячи! Мені дуже сподобалось місце розташування інституту, оскільки він знаходиться поза Києвом, це дає можливість абстрагуватися від великого міста і його проблем".

У своїх коментарях слухачі модулю відзначили серед інших особливостей і досягнень програми:

  • Високий рівень компетентності викладачів, які професійно і вичерпно відповідали на всі питання аудиторії, навіть на найбільш каверзні.
  • Націленість на результат і практичне застосування отриманих знань.

Про прикладний характер навчальної програми свідчить ще один коментар слухача: "В той час, як інші переказують книжки, ви надаєте реально актуальні інструменти і дуже корисну інформацію".

Ми щиро вдячні Ользі Цапро і Руслану Лемещуку за гарний початок, а також запрошуємо всіх бажаючих пройти навчання на наступних модулях цієї унікальної програми!

Модуль 2 "Планування, оцінка і управління виконанням в нових умовах" 15-16.10.2009 г.

Модуль 3 "Управління знаннями в організації: нові прийоми збільшення інтелектуального капіталу і забезпечення конкурентоспроможності" 5-6. 11.2009 г.

Модуль 4. "Управління винагородою: адаптивні інструменти забезпечення зовнішньої та внутрішньої справедливості" 3-4.12.2009 г.