2005-04-26

Центр корпоративного управління МІБ розповів про реорганізаційні процедури

Головна/Новини МІБ/Центр корпоративного управління МІБ розповів про реорганізаційні процедури

 

22-23 квітня Центр корпоративного управління МІБу провів семінар "Реорганізація акціонерного товариства"

 

Практика свідчить, що реорганізація акціонерних товариств (далі – АТ) є надзвичайно складною корпоративною процедурою і акціонери та кредитори повинні приділити найсерйознішу увагу захисту власних прав під час її проведення. Як правило, дуже багато питань виникає при прийнятті рішень про реорганізацію і при здійсненні пов’язаного з цим обов’язкового викупу акцій у акціонерів, які не голосували за проведення реорганізації товариства.

Також не секрет, що реорганізаційні процедури часто розглядаються, як інструменти ухилення від виконання боргових зобов’язань, які має підприємство. Чи дозволяє кредиторам чинне законодавство України захиститися від подібних недобросовісних дій боржників? Чи можливо передбачити які-небудь захисні норми у господарських договорах?

Олександр Йосипович Окунєв, директор Центру копроративного управління МІБу, в своїй доповіді розповів про заходи щодо реорганізації акціонерного товариства -- зміст та послідовність їх виконання, дав практичні поради. Також приділив увагу захисту прав акціонерів та кредиторів під час реорганізації акціонерного товариства та прикладним аспектам реорганізації.

Аналіз типових порушень, яких припускаються емітенти під час процедури випуску акцій при реорганізації, провела Наталія Віталіївна Хохлова, заступник начальника управління корпоративних фінансів ДКЦПФР.

З фінансовими аспектами реорганізації АТ слухачів познайомив Андрій Володимирович Катаєв, консультант з питань фінансів Проекту "Корпоративний розвиток в Україні" Міжнародної фінансової корпорації (IFC), к.е.н., доцент.

В семінарі взяли участь досвідчені фахівці у сфері корпоративних відносин та їх правового врегулювання – це представники компаній Baker & McKenzie - CIS Limited, PricewaterhouseCoopers, ЗАТ "АВК", Корпорація НВІГ "Інтерпайп", ЗАТ "Селена", ЗАТ "ІК "Конгрес-Інвест", Юридична фірма "Магістр & Партнери", ТОВ "Магістраль", IFC, "Сан Інтербрю Україна", АТ "Чернігівський пивкомбінат "Десна", АТ "Миколаївський пивзавод "Янтар", ВАТ "Пивзавод "Рогань", ВАТ "ПБК "Славутич", ЗАТ "Укр-Пак", АКБ "МТ-Банк", АКБ "Індустріалбанк", ТОВ "Подільська фондова компанія", ВАТ "Житомирський ЗОК".

Репортаж в газеті "Юридична практика"