2005-07-06

У Міжнародному інституті бізнесу відбулися громадські слухання Фонду державного майна України

Головна/Новини МІБ/У Міжнародному інституті бізнесу відбулися громадські слухання Фонду державного майна України

 

 

4 липня в Міжнародному інституті бізнесу відбулися громадські слухання Фонду державного майна України, на яких Голова Фонду В.П. Семенюк доповідала про підсумки роботи ФДМУ за 5 місяців 2005 року та завдання на майбутнє.

 

У конференц-залі МІБ зібралися представники державних органів, громадських організацій, фондів, професійних спілок, науково-дослідних інститутів та ЗМІ.

Захід відкрив президент МІБ Михайло Крікунов. Головним доповідачем була Голова ФДМУ Семенюк В.П., яка підвела підсумки роботи Фонду, а також виклала інформацію про стан та перспективи управління державним майном та корпоративними правами держави в контексті проектів Законів України „Про управління об’єктами державної власності" та „Про Фонд державного майна України". Крім того, торкнулася питання приватизації „Криворіжсталі", доцільності приватизації об’єктів соціальної сфери, проблеми підприємств – банкрутів, доплати приватизованими підприємствами за земельні ділянки, неефективності роботи фондового ринку України.

Після доповіді В.П.Семенюк відбулося активне обговорення питань, які заторкнула Голова ФДМУ. Зі своїми пропозиціями та зауваженнями виступили: генеральний директор економічної клініки „Український менеджмент-інтелект", віце-президент компанії „КІНТО" Федоренко А.В., голова Національної спілки арбітражних керуючих В’язовченко А.М., голова Ради УТО Коваль О.В., директор Центру розвитку корпоративного управління МІБу Окунєв О.Й., директор Міжнародного інституту приватизації, управління власністю та інвестицій Рябченко О.В. та ін.

У ході засідання було прийнято Резолюцію громадських слухань, в якій було зазначено, що „учасники громадських слухань вважають, що побудова і реалізація нової моделі управління державною власністю дасть змогу забезпечити максимальне задоволення потреб та інтересів держави при оптимальних витратах на утримання цієї системи управління".

Крім того, на засіданні було оголошено про утворення громадської колегії при Голові Фонду. Цю іниціативу підтримала більшість присутніх у залі.

Слід зазначити, що захід, який відбувся у МІБ, викликав неабияку зацікавленість з боку засобів масової інформації. Саме тому на початку та наприкінці засідання відбулися прес-конференції, на яких журналісти мали можливість поставити свої запитання Голові Фонду та іншим представникам Фонду, МІБу та громадських організацій.

Здійснення цього заходу на базі МІБ стало продовженням стратегічного партнерства між Фондом державного майна України і Міжнародним інститутом бізнесу.