2021-11-22

Маркетинг по-королівськи: як CIM стала найвпливовішою у світі маркетинговою організацією

Головна/Новини МІБ/Маркетинг по-королівськи: як CIM стала найвпливовішою у світі маркетинговою організацією

 

Зараз знайти успішну компанію, яка не приділяє увагу маркетингу, вкрай складно. Дехто навіть вважає, що сучасний бізнес без маркетингу неможливий. Всесвітньо відомий економіст та гуру менеджменту Пітер Друкер свого часу писав: «Маркетинг та інновації – ось що створює прибуток. Все решта – витрати».

 


 

Важко повірити, але ще якихось 120 років тому офіційно професії маркетолога не існувало. Маркетинг як професія святкує свій день народження 16 травня. Саме в цей день 1911 року 12 джентльменів зустрілися у лондонському готелі та створили нову професійну асоціацію – The Sales Managers’ Association. Це стало відправною точкою в історії однієї з найвідоміших та найавторитетніших організацій у галузі маркетингу в світі – the CIM (the Chartered Institute of Marketing).

CIM

Процес трансформації Асоціації сейлз-менеджерів у Королівський інститут маркетингу відбувся не за один рік і навіть не за десятиліття. Минуло півсторіччя, і за цей час уявлення про маркетинг, його функції та завдання стало інакшим, з’явилися нові інструменти. До того ж, Асоціація почала більше уваги приділяти професійній підготовці та освіті маркетологів, тому:

  • у 1961 році Асоціація перетворилася на Інститут маркетингу та управління продажами (The Institute of Marketing and Sales Management);
  • через 7 років, у 1968-му, з назви інституту прибрали «Sales Management»;
  • нинішня назва the Chartered Institute of Marketing закріпилася у 1989 році, коли інститут отримав королівську хартію від Єлизавети II.

З 1992 року диплом CIM визнаний у країнах ЄС як бажана маркетингова кваліфікація. За даними дослідження консалтингової компанії Croner, маркетолог із дипломом CIM у середньому заробляє на 10% більше ніж спеціаліст на аналогічній посаді, який не отримав освіту у Королівському інституті маркетингу.

 


 

СIM не дарма має репутацію провідного центру розробки маркетингових стандартів, розвитку професійного маркетингу, навчання та підвищення кваліфікації практикуючих маркетологів.

Не в останню чергу саме завдяки СIM класична модель 4P (Product, Price, Place, Promotion) була переосмислена та розширена до 7P: Product, Price, Place, Promotion, People, Process, Physical Evidence. І це лише один з прикладів. Щороку досвід маркетологів світу акумулюється, ретельно аналізується та опрацьовується провідними фахівцями СIM. Вони під мікроскопом вивчають як успішні, так і провальні маркетингові ходи та стратегії, які потім інтегруються у навчальні програми.

 

idobaeva

 

«CIM дає знання, які випереджають час. Не знання, які всім відомі і якими всі користуються, а такі знання, які дозволяють бути на два, а то й на три, кроки попереду», - каже Алла Ідобаєва, директорка з продажів і маркетингу компанії Canon Ukraine, випускниця програми CIM Diploma in Professional Marketing у Міжнародному інституті бізнесу.

Тьютори CIM, як ніхто, розуміють, що зараз люди купують й навчаються зовсім не так, як це було ще кілька років тому, й маркетологи повинні пристосовуватися або готуватися до вимирання. Навчальні програми СIM постійно оновлюються, пропонуючи студентам та слухачам тільки найактуальнішу інформацію на основі сучасних і майбутніх трендів, а також реальні практичні інструменти, які ефективно працюють в умовах нової економіки.

Саме через це у новому навчальному плані СІМ модуль «Інновації у Маркетингу» ввели як окрему обов'язкову дисципліну. До речі, МІБівці непогано зарекомендували себе під час його проходження.

 

CIMdiploma19

 

Взагалі, Міжнародний інститут бізнесу – єдиний акредитований в Україні центр Королівського інституту маркетингу, який дозволяє отримати справжній британський диплом з маркетингу, не залишаючи меж України, та приєднатися до світової спільноти СІМ Alumni.

 

А спільнота CIM – це понад 60 000 топ-маркетологів зі 130 країн, які найкраще за всіх у світі вміють спілкуватися з цільовою аудиторією, знають, що їй казати та як продавати. При чому продавати не товар чи послугу, а вирішену за їх допомогою проблему. Вони, як і відомий продюсер Девід Бібі, знають, що «маркетинг схожий на перше побачення. Якщо ви будете говорити лише про себе, то другого може й не бути».