2018-06-16

«Нова пошта» поділилась досвідом зі слухачами МВА.

Home/News IIB/«Нова пошта» поділилась досвідом зі слухачами МВА.

В суботу, 16 червня 2018 року, слухачі 2 курсу програми Ukrainian MBA в рамках дисципліни Логістика (викладач Ісаєнко Ю.) зустрічалися з Володимиром Кащенком – головним спеціалістом, тренером відділу навчання Департаменту «Корпоративний Університет» компанії "Нова Пошта".

 

"Нова Пошта" сьогодні є одним з лідерів на ринку експрес-доставок в Україні, який надає послуги швидкої та зручної доставки документів, посилок та вантажів в різні точки країни. Доречі, співзасновники "Нова Пошта" Володимир Поперешнюк та В’ячеслав Клімов є випускниками МІБ за програмою Executive MBA.

 

Важко уявити сферу нашого повсякденного життя або бізнесу без транспортування, зберігання будь-яких предметів: товарів, документів тощо. Дисципліна “Логістика” в бізнес-школі «Міжнародний інституті бізнесу» має на меті надати слухачам курсу системне розуміння понять логістичного менеджменту та його функціонального комплексу, який включає: управління закупівлями, запасами, розподіленням, а також складування та управління матеріальними потоками.

 

Володимир почав свій виступ с короткої історії етапів розвитку складської та транспортної логістики, починаючи від обслуговування торгових шляхів, розвитку морської торгівлі та побудови залізниці, закінчуючи глобалізацією торгівлі та e-commerce. Більш детально були розглянуті такі поняття, як PL в логістиці (1PL - 5PL) та ланцюг поставок (Supply Chaine), його основні та додаткові функції й особливості.

 

Що стосується зберігання та підготовки товарів для відправки, цікаво було послухати про організацію роботи на складі. Адже склад – це не просто місце, де зберігається продукція, а складний механізм, який передбачає розрахунки для оптимізації роботи як техніки, так і людей, при прийомці, сортуванні, пакуванні та відправці продукції клієнтам.

 

Володимир поділився своїм досвідом відвідування складських приміщень зарубіжних компаній, які використовують роботів при відборі конкретної продукції для відправки клієнтам. Запрошений спікер звернув увагу на те, що сьогодні деякі логістичні компанії використовують дронів для оптимізації роботи на складах, зокрема, для проведення інвентаризації.

 

Наостанок слухачі МВА розглянули приклади організації роботи на складах таких гігантів, як Walmart і Amazon.

 

20180616 103741