2018-10-18

Як захистити свою інтелектуальну власність – слухачі МВА дізнавались у практикуючого експерта

Home/News IIB/Як захистити свою інтелектуальну власність – слухачі МВА дізнавались у практикуючого експерта

Внаслідок всеосяжної інтелектуалізації сучасного бізнесу питання охорони і захисту інтелектуальної власності сьогодні дедалі більше привертає до себе увагу суспільства. Це питання вже стало не тільки юридичним, а й комерційним, оскільки торкається проблем, що пов’язані з економічною безпекою бізнесу. Від того яку стратегію до його вирішення обере бізнес-організація залежить міцність її фундаменту, інноваційний розвиток, модернізація та конкурентоспроможність.

 

Для розкриття цієї теми у середу 17 та четвер 18 жовтня 2018 року до слухачів програми General MBA шостої та четвертої генерацій був запрошений Кобзарук Костянтин — патентний повірений, досвідчений спеціаліст, що вже понад 20 років працює з усіма видами об'єктів інтелектуальної власності (торговими марками, промисловими зразками, винаходами і корисними моделями), а також займається реєстрацією авторських прав і авторських договорів.

 

Гест-спікер розповів слухачам про сферу інтелектуальної власності з точки зору чинного міжнародного та національного законодавства, дав уявлення про об’єкти інтелектуальної власності, що можуть мати правову охорону.

 

Вдаючись до прикладів, що траплялися на його професійному шляху, Костянтин розповів про нюанси подання, заповнення і адміністрування заявок з оформлення відповідних прав, строки їх оформлення та отримання охоронних документів. Коротко і зрозуміло описав регламент руху таких заявок. Пояснив, як за допомогою охоронного документа захистити свої права та забезпечити безпеку бізнесу.

 

Левова частка виступу спікера присвячувалась питанням недобросовісної конкуренції у сфері інтелектуальної власності. В аудиторії мова йшла про сірих повірених, піратські назви, підробку товарних знаків. Зокрема, на конкретних життєвих прикладах спікер розтлумачив різницю між схожими та тотожними знаками, проінформував про відповідальність, до якої може бути притягнуто винну особу.

 

Окрема група питань, які зацікавили слухачів, стосувалися теми  захисту ноу-хау, відповідно, прямо в аудиторії спікер розтлумачив саму правову природу цього поняття, яке не всі знають і допускаються фатальних помилок.

 

Наприкінці виступу Костянтин дав слухачам декілька корисних рекомендацій щодо правильного вибору назви торгової марки, застосування яких у практичній площині допоможе «народитися» новому і потужному бренду.

 

Усі слухачі отримали відповіді на питання, а деякі навіть лишилися після заняття для індивідуального спілкування з гостем.

 

IMG 9386