2019-01-27

Міжнародний досвід від українських практиків: Ірина Качура зустрілась зі слухачами програми МВА.

Home/News IIB/Міжнародний досвід від українських практиків: Ірина Качура зустрілась зі слухачами програми МВА.

В рамках дисципліни «Маркетинг» студенти 1 курсу програми Ukrainian MBA продовжують знайомитись з практиками в цій галузі.

 

 В неділю, 27 січня, вони мали змогу послухати та перейняти корисний досвід від чудового спікера, професіонала своєї справи і просто чарівної жінки – Ірини Качури, віце-президента з маркетингу компанії Carlsberg Ukraine.

 

Ірина професіонал з досвідом, більш ніж 15 років в галузі маркетингу. Починала кар’єру в міжнародних фармацевтичних компаніях Merck и GlaxoSmithKline. Після фармринку Ірина займалася маркетингом в компанії Philip Morris, де пройшла шлях від молодшого бренд-менеджера до директора з маркетингу. Через 4 роки співпраці в Philip Marris Ukraine, Ірина поїхала працювати з головними брендами компанії на глобальному рівні до штаб-квартири в Швейцарії. Після 7 років праці на весь світ Ірина переїхала до Казахстану на позицію маркетинг директора, де відповідала за Казахстан и ще 5 країн середньої Азії. В 2017 Ірина повернулася в Україну та очолила маркетинг компанії Carlsberg Ukraine на позиції віце-президента з маркетингу.

 

В кінці 2018 року маркетингова команда Carlsberg Ukraine стала багаторазовим переможцем в конкурсі маркетингових кейсів Effie Awards Ukraine. Продукти «Lwiwske Eksportowe» і Garage отримали 3 нагороди: два срібла і одну бронзу - а команда маркетингу була визнана найкращою в категорії.

 

Під час зустрічі Ірина на прикладі виходу на ринок цигарок в Казахстані розповіла, в якій кількості та які саме дослідження необхідно провести для того, щоб розробити та вивести на висококонкурентний ринок дійсно успішний бренд. Також Ірина поділилася кількома кейсами, в яких показала,  як можна підвищити долю ринку компанії в період зниження попиту.

А на прикладі молодіжного бренду “Garage” слухачі програми Ukrainian MBA мали змогу побачити, як досягати та утримувати лідируючі позиції в інноваціях та як можна нестандартно просувати стандартні продукти.

IMG 20190127 114146