2019-01-25

Дотримуйтесь слова, спілкуйтесь, генеруйте ідеї разом: як працює з командою HR-директор «Нова Пошта».

Home/News IIB/Дотримуйтесь слова, спілкуйтесь, генеруйте ідеї разом: як працює з командою HR-директор «Нова Пошта».

25 січня 2019 рамках курсу «Створення ефективних команд. Влада і вплив як методи управління» на програмі Executive MBA запрошеним спікером виступила Марія Панченко, HR-директор «Нова Пошта».

У Марії Панченко 11 років досвіду роботи в HR. Вона перейшла в «Нова Пошта» кілька місяців тому з одного з найбільших агрохолдингів країни – «Мрії», має досвід запровадження стратегічних змін та управління талантами в таких компаніях як Агрохолдинг «Мрія», RedHead Family Corporation, Кусто Агро та Метінвест. В МІБ на виступі основним її посилом стала теза: «Люди – це завжди складно, люди – це завжди емоції, переживання, почуття і цінності, якими неприпустимо нехтувати».

 

У ході своєї презентації Марія Панченко наголошувала на відповідальності компанії за обіцянки, які даються працівникам, на важливості постійного контакту зі співробітниками і на умінні чути тих, хто працює з тобою або працює на тебе. Спікер наводила вражаючі приклади ситуацій, коли одна невдоволена людина, одне невірне рішення або одна особиста образа ставали причинами мільйонних збитків світових корпорацій і холдингів. А потім, аналізуючи причини таких ситуацій, показувала, що завжди є питання, які слід вирішувати не операційно, не з менеджерами чи працівниками, а ситуативно – з людьми, з особистостями, від яких залежить виконання конкретних задач.

 

Майстерне співставлення позицій топ-менеджера та власника на початку зустрічі викликало жваве обговорення в аудиторії, адже студенти бізнес-школи «Міжнародний інститут бізнесу» впізнавали себе в кожній з цих позицій, а отже, неодмінно прагнули відстояти правоту однієї з двох. А вже наприкінці заняття в аудиторії не залишилося нікого, хто б не переконався: власник і найманий працівник будь-якого рівня завжди виграють або програють разом. Майстерність працювати в команді, як і уміння працювати з командою – це здатність постійно працювати над ефективністю діяльності цієї команди. А ще – це спільні цінності, культура і пріоритети, якими керуються як власник, так співробітники.

 

На завершення свого виступу Марія побажала усім учасникам зустрічі працювати зі своїми командами так, щоб управління здійснювалося через спільні ідеї, а не через посадові інструкції.

maria