2019-02-16

Подолання відмов та заперечень при продажах – слухачі МВА відпрацьовували навички на практиці.

Home/News IIB/Подолання відмов та заперечень при продажах – слухачі МВА відпрацьовували навички на практиці.

Заперечення і негативні реакції є найбільшою як раціональною, так і емоційною проблемою для будь-якого продавця чи будь-якої із сторін у переговорному процесі. Однак, існує думка, що усі заперечення і конфліктні питання можна передбачити і навіть спровокувати, оскільки вони - не більше, ніж реакція клієнта на дії продавця.

 

Для того, щоб підготувати слухачів МІБ до можливих відмов і заперечень клієнтів на емоційному і практичному рівні в рамках третього блоку дисциплін "Фінансові інструменти бізнесу та особиста ефективність керівника" 16 лютого 2019 року до сьомої генерації слухачів програми General MBA, що реалізується за карусельною моделлю бізнес-освіти©, було запрошено Костянтина Савченка — бізнес-тренера, консультанта, експерта T&D та коуча з європейською спеціалізованою викладацькою і тренерською освітою.

 

Костянтин має понад 20-ти річний стаж роботи бізнес-тренера в країнах СНД (Україна, Росія, Білорусія, Грузія, Казахстан), є творцем ряду торгових марок і товарних знаків в індустрії тренінгу та HR-менеджменту.

 

На сьогодні К. Савченко займає посаду Chief Trainer в компанії TRAINING FORCE, яка спеціалізується на організаційному консалтингу та навчанні персоналу. В компанії він відповідає за розробку корпоративних програм, методичних матеріалів для Корпоративних Шкіл Продаж та є ведучим корпоративного Технікуму Торгових Тренерів і сертифікаційних Курсів «Everything DiSC». Серед професійних компетентностей Костянтина можна виділити системне управління продажами, просуванням та сервісом.

 

Компетентністний арсенал Костянтина збагачений цілим рядом кваліфікацій (Master of Management Education (викладач MBA), Universite d`Aix-Marseille, Institute 'd`Administration des Entreprises, Marseille, France; Dansk Management Center, Copenhagen International Management Institute, Copenhagen, Denmark; Академія Народного Господарства, Росія, Москва) та сертифікатів (сертифікований Майстер НЛП, технік непрямого впливу та еріксоновського гіпнозу, сертифікований корпоративний Тренер Продаж компанії DANDY Stimorol, National Sales trainer Stimorol CEE Україна, сертифікований корпоративний Коуч і Тренер Тренерів Customer Focused Selling Course компанії 3М Україна, сертифікований Міжнародний Тренер та Тренер Тренерів методики 5 Behaviors of a Cohesive Team і профільної системи DiSC, видавничого дому Wiley (Inscape Int.), регіональний бізнес-партнер Wiley в Україні, РФ, Казахстані, сертифікований Радник технології Phenotype-діагностики особистості і методів управління людським фактором).

 

Під час зустрічі Костянтин Савченко змусив її учасників випробувати на практиці цілий ряд інструментів з управління і впровадження оптимальних рішень, пропрацював із слухачами тактики поведінки для перетворення протидії в співробітництво.

 

Захід був повністю присвячений виробленню переконливих відповідей (практичних заготовок) на реальні негативні реакції опонентів. Для цього слухачі попередньо здійснили «польовий» збір поширених запитань і заперечень, розібрали поняття типів негативних реакцій й причин відмов, пропрацювали техніки управління обговоренням та техніки подолання негативних реакцій.

Крім того, в аудиторії Костянтин розповідав про моделі поведінки в переговорах, стійкість емоційного тиску, маніпуляції і антиманіпуляції. Багато уваги приділялося превентивним заходам з подолання відмов і негативних реакцій.

 

Спікер надав відповіді на такі питання: як подолати недовіру? як управляти обговоренням? як долати незацікавленість клієнта? як відповідати на провокацію і які прийоми подолання емоційного тиску застосовувати?

 

Слухачі також дізналися, що насправді представляє собою довгострокова робота з клієнтом і як необхідно працювати зі зворотним зв'язком від клієнтів, ознайомилися із процедурами роботи з рекламаціями та скаргами.

 

В ході «батлів» та практичних ігор, а також спеціальних вправ учасники тренінгу не лише відпрацювали, а й відшліфували навички застосування вивчених технік, навчилися зберігати емоційний контроль, застосовувати озвучені спікером прийоми усвідомлено.

 

Найбільшим здобутком тренінгу, як виявилося, стало опановане слухачами уміння протистояти маніпулятивній поведінці опонента.

savch