2019-09-18

Старт програми General MBA дев’ятої генерації

Home/News IIB/Старт програми General MBA дев’ятої генерації

В середу, 18 вересня 2019 року, у бізнес-школі «Міжнародний інститут бізнесу» відбувся старт навчання дев’ятої генерації слухачів програми General MBA в карусельному форматі бізнес-освіти©.

Урочисту частину заходу відкрила академічний директор бізнес-школи МІБ, д.е.н., професор Алевтина Кудінова.

 

Алевтина привітала новачків із початком навчання та орієнтувала їх на серйозну роботу в прокачуванні себе як лідерів: «МВА – це не про комфорт, це про складності, виклики, подолання, щоденна наполеглива праця. Успіх — завжди нерозривне переплетіння середовища, здібностей та дій людини».

 gmb3

Слухачі також отримали перше завдання — запам’ятати свій стан на початок навчання, щоб мати можливість порівняти його із відчуттями та можливостями, які кожен з них отримає на дату випуску.

 

Привітальне слово А.Кудінова передала ректору МІБ, д.е.н., професору О.В. Савченку. У своїй промові ректор розповів про актуальні  економічні проблемами, представив критичний аналіз стану соціально-економічного розвитку України, виокремив основні шляхи нарощення потенціалу нашої країни. Наприкінці лекції Олександр Володимирович відповів на всі питання слухачів.

 

Після загального фотографування академічний директор продовжила виступ та ознайомила слухачів з особливостями програми карусельного формату і навчального плану на найближчі 6 місяців. Алевтина висловила впевненість в тому, що з моменту старту карусельного формату навчання МІБ успішно реалізую академічну складову програми та забезпечує нетворкінг, що формує ефект МВА.

 

Групі була представлена координатор програм General MBA Інна Логущенко, яка розповіла про академічні політики МІБ та про організацію навчального процесу в цілому. Координатор висловила сподівання, що з приєднанням до студентської спільноти бізнес-школи нових слухачів процес навчання в її стінах стане ще більш драйвовішим, сповниться новими викликами та цікавими і корисними бізнес-зв'язками.

 gmb2

Цього ж дня розпочалася ділова симуляція з командоутворенням, результатом якої стало не лише знайомство слухачів у групі, обмін першими враженнями, а й моделювання реальних бізнес-ситуацій, перші ігрові виграші та програші.

 

Навички командної взаємодії слухачі опановували під керівництвом Олени Бурдейної – бізнес-тренера, сертифікованого консультанта Certified PPA, practitioner Thomas International, коуча. Захід проходив у добрій, емоційно-жвавій атмосфері.

 

Ціль заходу досягнуто – психологічна трансформація відбулася! В процесі виконання завдань тренера, новачки змогли відчути внутрішній комфорт. Умовні кордони між людьми, які ще вчора не знали про існування один одного, розірвалися.

 

Результатом тренінгу також став аналіз кожним слухачем власної поведінки, усвідомлення сильних і слабких сторін себе та один одного. Активна залученість слухачів дозволила знайти організаційні рішення, протестувати і оцінити різні підходи. Усі відзначили, що для роботи в команді та вирішення будь-якої проблеми важливі вміння ефективно розподіляти функції, стратегічно мислити, вчасно приймати правильні рішення, а також взаємодопомога та відповідальність кожного. Учасники отримали необхідний практичний досвід, змогли проявити та оцінити рівень свого лідерського потенціалу, комунікативних здібностей.

 

Усі слухачі програми General MBA дев’ятої генерації отримали пам’ятні подарунки та мали змогу відчути унікальні переваги навчання в МІБ — навчального закладу, що має багаторічну акредитацію в Association of MBAs. АМВА – міжнародна асоціація МBА, що ставить своєю метою підтримання рівня бізнес-освіти в світі на найвищому рівні, яка забезпечує доступ слухачів до знань та івентів світового рівня, нетворкінг (online & face-to-face) з кращими викладачами світу (на сьогодні лише 2% бізнес-шкіл в світі мають акредитацію АМВА через високі вимоги та стандарти), кар’єрні перспективи завдяки вільному доступу до глобальної мережі роботодавців.

 

А вже наступного дня, дев’яту та восьму генерації в одній аудиторії єднала Олена Рижкова – викладач МІБ на програмах MBA, сертифікований міжнародний консультант з управління (CMC, ICMCI), професійний проектний менеджер (IPMA, рівень С).

 

Позитив, становлення лідерських позицій, перший супротив та його подолання, налагодження дружніх і партнерських відносин – відбувалися в дії.

 

Впродовж найближчих шести місяців восьма і дев’ята генерації вивчатимуть дисципліни блоку “Побудова ефективної моделі бізнесу”. Бажаємо їм успіхів у навчанні, впевненості у власних силах та відвертого прагнення до нових знань! Нехай завдання будуть корисними, кейси цікавими, а лайфхаки від викладачів дієвими!

gmb1

gmb4

gmb5

gmb6