2019-09-24

МВА: модний тренд чи ефективний інструмент для бізнесу.

Home/News IIB/МВА: модний тренд чи ефективний інструмент для бізнесу.

Навчання на програмі МВА часто стає межею, яка ділить життя випускників на ДО і ПІСЛЯ. Зміни відбуваються в бізнесі, кар'єрі і навіть особистому житті! Кожен знаходить для себе свій сенс і цінність, провівши 2 роки в опрацюванні нових навичок, успіхах від застосування на практиці опанованих бізнес-інструментів і в спілкуванні з однодумцями в групі. Незалежно від рівня програми, на якій навчаються слухачі, зміни безсумнівно відбуваються. Поговоримо з випускниками програм МВА бізнес-школи «Міжнародний інститут бізнесу» про те, як навчання вплинуло на їхній бізнес чи кар'єру.

yanovskyaОлена Яновська - власник групи компаній, кандидат психологічних наук, нейро- і бізнес психолог, випускниця програми Executive MBA (2011-2013) в МІБ.

Сфера діяльності підприємств: навчання та бізнес консалтинг.

 

Як прийшла ідея власного бізнесу? Ви завжди хотіли мати власний бізнес? Можна сказати, що це втілення Вашої мрії?

Одного разу, коли мені було 10 років, мене запитали, про що я мрію. Я відповіла: «Я хочу свій острів». Це була дещо несподівана відповідь для радянської дитини. З раннього дитинства я активно проявляла свої організаторські здібності та лідерські якості. Мої батьки в усьому мене підтримували і багато вкладали в моє навчання і розвиток. Я завжди хотіла створювати те, що буде цікаво і корисно людям. І мені хотілося самій керувати своїм життям і часом. Мені пощастило – улюблену справу я знайшла рано. І почала свій бізнес в 22.

 

В який момент прийшла думка про навчання в МІБ? Як навчання змінило Ваш бізнес?

На певному етапі розвитку бізнесу я відчула потребу в систематизації власних знань, придбанні нових інструментів для досягнення кращих результатів. Виникло чітке розуміння необхідності проходження навчання, яке сформує ще більш міцну базу знань і навичок для ефективного і сучасного менеджменту. До вибору бізнес школи я підійшла дуже відповідально. Я розглядала навчання в провідних бізнес-школах світу. Однак, прийшла до висновку, що навчання буду проходити в Україні. Я вибрала МІБ і не помилилася. Навчання в МІБ дає якісні знання та унікальні практичні навички. Ви отримуєте глибоке розуміння всіх бізнес-процесів, вміння мислити глобально і діяти ефективно. Програма змінює ваше сприйняття і бачення бізнесу.

 

UlianovaОлеся Ульянова, засновник тренінгового центру IT Grow , випускниця програми General MBA (2017-2019).

Компанія займається розвитком менеджерських і комунікаційних якостей у фахівців ІТ-індустрії. Центр проводить тренінги та воркшопи для масових аудиторій, а також реалізує корпоративні програми навчання в IT-компаніях, які є лідерами ринку.

 

Як прийшла ідея власного бізнесу? Ви завжди хотіли мати власний бізнес? Можна сказати, що це втілення Вашої мрії?

Я ніколи не думала, що у мене буде власний бізнес. Я досить довго працювала на керівних позиціях в IT-компаніях і у мене був страх невідомості починати щось своє.

Саме МІБ заразив мене цією ідеєю, навіть більше скажу, це М.Е. Сорокін, який буквально на початку нашого навчання сказав, що у мене глибока експертиза, рідкісні знання і вміння. Пізніше я отримала не тільки натхнення, але і всі інструменти та знання, як це зробити правильно.

 

В який момент прийшла думка про навчання в МІБ? Як навчання змінило Вашу кар’єру?

Все подальше навчання в МІБ я носила цю думку в собі, поверталася до неї кілька разів. Настав момент вибору теми дипломної роботи, і я зрозуміла, що це той самий час, коли потрібно вийти із зони комфорту і зробити крок.

До захисту диплома у мене був вже офіс, 7 співробітників і купа планів на промо акції і витрачені інвестиції. Зараз період окупності у нас закінчився, і ми працюємо в задоволення.

Я думаю, що без навчання в МІБ, я б навряд чи зважилася відкрити свій центр.

 

ShamonovАнтон Шамонов, засновник і співвласник мережі кафе мексиканської кухні Dos Amigos, випускник програми Ukrainian MBA (2015-2017).

На сьогоднішній день у Антона в управлінні знаходяться два стаціонарних кафе, точка видачі готових страв на доставку/самовивезення і кейтерінгова компанія, яка бере участь в різних виїзних заходах. В меню страви мексиканської та техасько-мексиканской кухні за автентичними рецептами південного заходу США і північно-східного регіону Мексики.

 

Як прийшла ідея власного бізнесу? Ви завжди хотіли мати власний бізнес? Можна сказати, що це втілення Вашої мрії?

У ресторанному бізнесі я з 17 років, за цей час встиг пройти шлях від офіціанта до керуючого великого ресторанного проекту. Проте, ідею власного бізнесу я виношував досить довго. Розумів, що тільки набравшись досвіду на керівних посадах різного рівня зможу зважитися відкрити свою справу. З накопиченими знаннями та навичками прийшла впевненість у власних силах і відчуття того, що я готовий до наступного кроку.

Серед працівників ресторанної сфери, особливо управлінців, складно знайти людину, яка не хотіла б мати свій ресторан, кафе або бар. Можна сказати, що я таку свою мрію реалізував.

 

В який момент прийшла думка про навчання в МІБ? Як навчання змінило Ваш бізнес?

Рішення здобути бізнес-освіту прийшло разом зі стартом моєї підприємницької діяльності. На початковому етапі не обійшлося без помилок і невірних прорахунків. У мене був великий практичний досвід, але я відчував, що мені дуже не вистачає теоретичних знань бізнес-процесів, не було правильного ланцюжка в голові, як все це повинно працювати з точки зору безпосередньо бізнесу. Саме за цим я і прийшов у МІБ.

Як навчання вплинуло на мій бізнес? Паралельно із захистом диплома, я відкривав уже друге наше кафе, друге за два роки, ось відповідь.

 

Кожен з героїв нашого інтерв'ю має різний професійний досвід і різну сферу діяльності. Кожен з них закінчив різну програму МВА, але для всіх них навчання стало трампліном, завдяки якому вони втілили в життя свої ідеї і плани. Познайомитися з портфелем програм бізнес-школи «Міжнародний інститут бізнесу», а також отримати індивідуальну консультацію по підбору програми навчання ви можете, відвідавши Презентацію програм МВА, яка відбудеться 5 жовтня 2019 року в кампусі МІБ .

 

За матеріалами ресурсу delo.ua