2020-02-20

Для чого бізнесу об'єднуватися?

Home/News IIB/Для чого бізнесу об'єднуватися?

Період кризової турбулентності в економіці завжди визначається банкрутствами, з одного боку, і наявністю втрачених можливостей - з іншого.

Часто, щоб вижити і зміцнити свої позиції в конкурентному середовищі, яке змушує активно шукати інвестиційні можливості, ефективно використовувати всі ресурси, знижувати витрати і розробляти стратегії протидії конкурентам, необхідно обдумувати питання про об’єднання спільних зусиль компаній.
Роль і функції об'єднань в бізнесі слухачам восьмої та дев’ятої генерацій програми General MBA представляв в середу, 19 лютого 2020 року, Володимир Патіс – співзасновник та Президент компанії «Eskada-M», Президент асоціації «Українська Асоціація Меблевиків».
Володимир має багатий освітній бекграунд, що, зокрема, включає успішне опанування таких програм Києво-Могилянської бізнес-школи, як управлінський розвиток «Школа управління продажем», «Стратегічна ідея бізнесу», «Стратегічний маркетинг», «Сервіс та фінанси» та «Lean Production».
Особливої уваги заслуговує також досить цікава і багата історія становлення гостя МІБ, як бізнесмена і громадського діяча.
Так, у 1990 році родина Володимира емігрувала з України до Ізраїлю. Після закінчення школи він працює у батька в меблевому магазині. У свої 20 років створює компанію «WOODMANN» та займається виробництвом меблів за індивідуальними замовленнями. У 1999 році спільно з братом, паралельно з основним бізнесом, починає розвивати імпорт в Ізраїль українських пиломатеріалів цінних порід дерев. Через рік, у 2000 році, започатковує в Україні підприємство, що спеціалізується на виробництві меблевих заготівок. І ще через рік, повертається в Україну.
У 2007 році спільно з братами засновує ТОВ «Ескада-М», що спеціалізується на виробництві і реалізації шпонованих плит. За дев’ять років
виводить компанію в лідери у своїй галузі на українському ринку.
З 2012 року під патронатом Володимира компанія Eskada-M експортує свій продукт на ринки ЄС (Польща, Румунія, Швейцарія), Скандинавії (Швеція, Данія), Великої Британії.
Щодо громадської діяльності Володимир активно займається благодійністю та скеровує свою компанію у соціально-відповідальне русло, сприяє розвитку молодого студентства спільно зі Smart People. Патіс В. на сьогодні один із почесних меценатів Національного університету “Острозька академія».
З травня 2018 року був обраний на посаду Президента “Української Асоціації Меблевиків”, місією якої є “Створення кращого меблевого середовища в Україні”.
За рік його роботи у складі діючого Правління асоціація виросла на 135 компаній. Асоціація активно співпрацює з міжнародними фондами й реалізовує проекти, наприклад, торгові місії, В2В зустрічі з іноземними та внутрішніми байєрами, а зараз активно займається втіленням найглобальнішого проекту УАМ - проведення першої експортоорієнтованої В2В виставки Furniture of Ukraine Business Expo у 2020 році.
Сьогодні він активно сприяє виведенню українського бізнесу на експортні ринки та викладає у Школі глобальних ринків Києво Могилянської бізнес-школи.
Під час виступу в МІБ Володимир зупинився на особливо актуальних питаннях, що турбують українські компанії.
На прикладі зарубіжного досвіду і вітчизняних реалій обговорили додаткові можливості, що їх надає асоціація, для просування галузі. Спікер розповів, як працюють бізнес-об’єднання в світі та навів приклади результатів роботи таких об'єднань.
Слухачі дізналися, що може заважати їхнім компаніям успішно об’єднуватись, у т.ч. про боротьбу з конкурентами в одній ніші.

IMG 1263IMG 1265