2020-03-12

Як стратегія, тактика і лідерство допомагають зробити якісний стрибок

Home/News IIB/Як стратегія, тактика і лідерство допомагають зробити якісний стрибок

Вочевидь, помилки в стратегії завжди коштують дорожче, ніж помилки в тактиці. Здавалося б, чого простіше – ставите правильні цілі (стратегія) і досягаєте їх оптимальними способами (тактика).

Але на практиці кожен управлінець неодноразово стикався з тим, що вибір вірного стратегічного вектору часто ускладнюється наявністю декількох альтернатив. Навчання на програмах МВА в МІБ спрямоване на розвиток у слухачів навичок стратегічного аналізу і стратегічного мислення, які допомагають приймати точні управлінські рішення.


Навчальні завдання в різних курсах програм MBA будуються таким чином, щоб формувати у слухачів такі важливі управлінські компетенції як критичне мислення і мислення в часі, системний погляд, амбіції і фокус намірів, а також допомагати розпалювати здорову цікавість і уяву. Всі ці якості дозволяють формувати стратегічне бачення управлінця.
Для вибору стратегії також важливо зуміти попередньо згенерувати можливі варіанти стратегічних векторів, щоб потім зробити їх оцінку і зупинитися на оптимальному варіанті, зважуючи можливі ризики та прибутки. Слухачі MBA для цього вчаться грамотно проводити стратегічний аналіз середовища, доступних ресурсів, цінностей і очікувань ринку, враховуючи при цьому кращі міжнародні та галузеві практики.


Безумовно, побачити картинку майбутнього становища компанії на ринку і визначитися зі стратегічними цілями недостатньо. Важливим процесом є реалізація стратегії. На програмах MBA Міжнародного інституту бізнесу слухачі, крім підходів до стратегічного процесу, отримують інструменти для оперативного управління, вчаться розподіляти ресурси, адаптувати структуру компанії, керувати людьми і системами, вимірювати результати, грамотно їх інтерпретувати та робити висновки.


Формуванню helicopter view у слухачів MBA сприяє також розуміння, з яких функцій та бізнес-процесів складається їх компанія, які між ними існують взаємозв’язки. Тому у програми MBA включено курси з маркетингу, логістики, фінансів, управління продажами, експортної діяльності, бізнес-права та інші. Викладачі, які є експертами з багатим практичним досвідом, діляться кращими практиками та інструментами підвищення ефективності в кожній сфері діяльності бізнесу.
Крім цього, при імплементації стратегії важливо демонструвати лідерство, яке дозволить успішно реалізувати заплановане. Тому емоційному інтелекту, організаційній поведінці і лідерству також приділяється увага на програмах MBA в МІБ.


По суті на курсах MBA слухачі отримують комплексне розуміння того, куди вони хочуть потрапити, яке їх бачення бізнесу, яка бізнес-модель для їх компанії буде оптимальною, яка кон’юнктура і як рухатися до поставлених цілей.
Синергія перерахованих вище знань, навичок і поведінки, які студенти тренують під час навчання, і дають підґрунтя для якісного стрибка їх особистості, трансформації мислення та злету результатів професійної діяльності. А далі вже самі слухачі стають потужними драйверами зростання і розвитку своїх компаній.


Набір на програми MBA бізнес-школи «Міжнародний інститут бізнесу» триває. Детальну консультацію експерта можна отримати за телефоном 0675248949, або за посиланнями:


General MBA – старт 18 березня 2020 року
Executive MBA – старт 22 квітня 2020 року
International MBA – старт 22 квітня 2020 року
Ukrainian MBA – старт 25 вересня 2020 року