2020-05-16

Павло Антонов поділився лайфхаками з тарегування у SMM зі слухачами CIM

Home/News IIB/Павло Антонов поділився лайфхаками з тарегування у SMM зі слухачами CIM

В суботу, 16 травня 2020 року, до слухачів програми СІМ Diploma in Professional Marketing завітав Павло Антонов керівник команди performance в Httpool та засновник Targetorium. Говорили про таргетування реклами у соціальних мережах.

Націлення на соціальні медіа допомагає рекламодавцям охопити свою аудиторію в соціальних мережах за допомогою відповідних маркетингових повідомлень. Важливо знати, хто такий ідеальний споживач конкретного бренду чи товару/послуги, і де його знайти в соціальних мережах. З цими знаннями легше налаштовувати таргетування і зробити рекламу вашого бренду високоефективною.

1  2   3

Платформи соціальних медіа можуть надавати брендам купу даних про своїх споживачів. Це дозволяє брендам зонуватись на своєму ринку, як ніколи. Команда у службі відстеження та звітування у соціальних мережах amaSocial допомагає у цьому і видає фактори, які ваш бренд може використовувати для орієнтації на ідеальну аудиторію.

Є основні групи тагтеування:

  1. Географічне таргетування: це орієнтоване на країну, регіон, місто, район метро, ​​поштовий індекс.
  2. Демографія: деякі соціальні мережі дозволяють проводити базове демографічне таргетування, наприклад, на гендерну та вікову групу, а інші додають варіанти для визначення кількості користувачів за рівнем освіти, статусом стосунків, доходом та національною спорідненістю.
  3. Мова: рекламодавець може охопити користувачів, які розмовляють певною мовою. Також можуть поєднувати мову з географічним таргетуванням, щоб охопити користувачів, які розмовляють певною мовою в певній країні.
  4. Інтереси: можливість охоплювати аудиторії на основі тем, що їх цікавлять. Деякі платформи соціальних медіа пропонують на вибір сотні інтересів, тому необхідно вибирати ретельно.
  5. Ключові слова: тут все зрозуміло – це слова, за якими користувач здійснює пошук інформації.
  6. Пристрої, операційні системи та мережеві оператори: можливість охопити споживачів за допомогою конкретних мобільних телефонів, планшетів чи ноутбуків. Можна націлювати рекламу на основі того, чи користувачі використовують iOS, Android чи інші операційні системи та операторів, які забезпечують їх підключення.
  7. Дані клієнтів: соціальні платформи, такі як Twitter та Facebook, дозволяють рекламодавцям завантажувати списки, що містять дані користувачів. Можна імпортувати списки зі своєї CRM-системи або бази даних електронної пошти, щоб охопити конкретних людей.

Окрема частина виступу спікера була присвячена таргетуванню у Facebook. Ця платформа може орієнтуватися на демографічні дані, включаючи детальні дані, такі як галузі, в яких працюють люди, основні життєві події, чи є вони батьками тощо. Це також можна зробити на основі інтересів, а також поведінки. Крім цього реклама може бути націлена на користувачів, які мають зв'язок зі сторінкою Facebook, конкретним додатком або навіть подією.

Павло Антонов також розповів слухачам, що опція ремаркетингу в Facebook дозволяє брендам охоплювати користувачів, які відвідали веб-сайт вашого бренду за умови, що на вашому веб-сайті є базовий піксельний код Facebook.