2020-06-06

Юрій Зеленін: МІБ перетворює загрози в можливості

Home/News IIB/Юрій Зеленін: МІБ перетворює загрози в можливості


Юрій Зеленін,
Виконавчий директор МІБ

Бізнес школа «Міжнародний інститут бізнесу» завжди була зразком для своїх клієнтів – слухачів і випускників програм МВА – в тому, як компанія повинна реагувати на невизначеність. Тому, коли раптово настала «коронакриза» і діяльність усіх освітніх установ, що працюють в традиційному оффлайн форматі, опинилася під забороною, команда МІБ негайно розробила трансформаційну стратегію бізнес-школи і невідкладно взялася за її реалізацію.

Таким чином, МІБ на ділі показує всім, що він не бореться за виживання, а робить усвідомлені заходи для ефективної роботи в нових непростих умовах, будучи при цьому зразком для наслідування для багатьох компаній.

Насамперед МІБ оперативно перебудував свою бізнес-модель відповідно до моментально змінених умов – оффлайн навчання перевелося в онлайн, співробітники почали працювати з дому віддалено. При цьому особливу увагу було направлено на утримання ключових співробітників, що складають операційне ядро бізнес-школи. Під впливом зовнішніх факторів була створена абсолютно нова якість навчального процесу, починаючи від ліквідації логістичних витрат для слухачів, і закінчуючи можливістю продовжувати навчання і ефективно використовувати вільний час навіть в умовах карантину, коли більшість людей змушена сидіти вдома в чотирьох стінах. Також без особливих труднощів були змінені системи управління як навчальним, так і операційним процесом, так як віддалена офісна робота і взаємодія з клієнтами через онлайн платформи практикувалася і до настання кризових часів.

Бізнес-школа МІБ адаптувала свої викладацькі методики під нову реальність, починаючи від особливостей program delivery, тобто форми надання послуг, закінчуючи швидкою адаптацією змісту навчальних програм під нові запити клієнта, новими інструментами і форматами залучення нових клієнтів. Це було нелегко, але МІБ зміг трансформувати кадрові компетенції своїх викладачів відповідно до умов, що раптово змінилися згідно нового запиту ринку бізнес-освіти, створивши таким чином інтелектуальне ядро для запуску змін бізнес-моделей українських компаній і їх адаптації під нові реалії.

Ми пишаємося тим, що МІБ став ініціатором онлайн-зустрічі керівництва та викладачів усіх українських бізнес шкіл. Це був безсумнівний сигнал ринку про те, що українська бізнес-освіта не тільки залишається стійкою в кризові часи, але і продовжує створювати цінність для своїх клієнтів в нових, часом екстремальних умовах, стаючи рушійною силою для трансформації українського бізнесу і його успішної адаптації до нової економічної реальності.