2020-09-04

Експрес-знайомство з викладачами МІБ: Валентина Лаврененко

Home/News IIB/Експрес-знайомство з викладачами МІБ: Валентина Лаврененко

У цьому матеріалі з серії бліц-знайомств з викладацьким складом нашої бізнес-школи, хочемо познайомити вас з Валентиною Лаврененко, к.е.н, бізнес-консультантом з великим досвідом участі у національних та міжнародних проектах, яка викладає в МІБ декілька курсів. Має 12-річний досвід роботи на керівних посадах та володіє такими персональними компетенціями: управлінський контролінг​ та​ економічний аналіз, економіка інновацій,​ ​управлінський облік​ та управління інвестиційними проектами​, організаційний розвиток​ та​ бізнес-планування.


lavrenenkoУ Валентини величезний досвід з участі у різноманітних дослідницьких проектах (економічних, галузевих, регіональних, соціальних), про один з яких вона розкаже сьогодні. А також читайте про те, що мотивує Валентину вкладати сили у викладання та навіщо управлінцю вивчати Управлінський облік.



Нижче наводимо бліц-інтерв’ю з Валентиною Лаврененко.

Розкажіть про ваш найцікавіший проект, в якому ви брали участь?

Свою професійну діяльність в сфері економіки і фінансів я починала з оцінки бізнесу, а потім інвестиційного і фінансового аналізу на фондовому ринку. За цим послідував більш ніж 12-річний досвід роботи в консалтингу зі спеціалізацією в області стратегічного управління, бізнес-аналітики і досліджень ринків. Найбільш складним і цікавим проектом я вважаю керівництво дослідженням ринку консультаційних послуг в Україні, яке було виконано на замовлення Європейського банку реконструкції та розвитку. Це дослідження складалося з аналізу компаній-консультантів з різних секторів (юридичні послуги, ІТ, фінансовий, управлінський консалтинг та інші сегменти) і їх споживачів з числа підприємств України, що представляють різні галузі, регіони, організаційно-правові форми. Дослідження також охоплювало кабінетну та польову частини. В ході останньої довелося опитати понад 400 компаній, загальна ж кількість комунікацій за проектом склало понад 1000 компаній-респондентів. Успішний менеджмент такого проекту, сам процес та висновки з його дослідницької частини стали одним з важливих досягнень, що забезпечують мою професійну компетентність.

В чому цінність вашого курсів в МІБ з точки зору управлінської ефективності?

Курс «Управлінський облік» на програмі General MBA здатний істотно підвищити результативність управлінської діяльності за рахунок того, що слухачі краще відчувають взаємозв'язок між цільовим управлінням бізнесом (постановка цілей і вибір відповідних показників) і впровадженням управлінської звітності, яка формується в компанії, виходячи із специфіки конкретного бізнесу. У свою чергу правильно вибудувана система управлінських звітів здатна забезпечити «прозорість» формування фінансових результатів, оцінку ефективності підрозділів компанії і окремих напрямків діяльності, запустити релевантні процеси планування і управління за відхиленнями. Важливою частиною курсу є вивчення управлінського інструментарію, що дозволяє обґрунтовано вибирати системи управління витратами і показники для внутрішньої аналітики.


Що мотивує вас викладати в бізнес-школі?

Викладання в бізнес-школі знайомить з талановитими підприємцями і здібними управлінцями, мотивованими до отримання нових навичок. Найбільшою мірою робота в такому середовищі для мене мотивується можливістю допомогти слухачам підвищити ефективність діяльності їхніх компаній, підібрати відповідні управлінські інструменти, проаналізувати реальні труднощі і бізнес-ситуації та знайти правильні в кожній ситуації рішення. Спілкування з кожним слухачем по суті перетворюється в міні-проект, в успішність якого хочеться вкладати свої ресурси і знання.