2021-09-08

«СІМ-СІМ, відкрийся!», або ТОП-5 причин здобути міжнародну маркетингову освіту в МІБ

Home/News IIB/«СІМ-СІМ, відкрийся!», або ТОП-5 причин здобути міжнародну маркетингову освіту в МІБ

«СІМ-СІМ, відкрийся!» - усі ми чудово пам’ятаємо цей чарівний пароль зі східної казки, який відкривав доступ до незлічених скарбів у печері розбійників. У наші часи CIM – це перепустка до безцінних знань, суперпродуктивного навчання та закритого клубу найкращих з кращих профі. Йдеться про абревіатуру, яку знають топові маркетологи у всьому світі:

СIM – the Chartered Institute of Marketing.

CIM

Сертифікати та дипломи Королівського інституту маркетингу (The Chartered Institute of Marketing (CIM)) давно стали для роботодавців знаком якості отриманої освіти. І навіть трохи більше.

Міжнародний інститут бізнесу (МІБ) вже більше двадцяти років є ексклюзивним провайдером загальновизнаної професійної програми для маркетологів CIM Diploma in Professional Marketing в Україні. За цей час підготовлено більше 1000 випускників, які успішно завершили навчання і вступили до закритого клубу «СІМівців». Саме вони здебільшого визначають обличчя сучасного українського маркетингу та задають тренди.

 

Випускниця СІМ І віцепрезидент з маркетингу в компанії «Carlsberg Україна» Ірина Качура згадує:

kachura

 

 

 

«СІМ – це на все життя. У маркетинговому ком’юніті України та Києва СІМ проходить червоною ниткою через всіх нас: більшість професіональних маркетологів або навчалися у CIM, або викладали у СІМ, або й навчалися й викладали».

 

 

 

 

 

 

 

Найкращим підтвердженням якості освіти є історії успіху й кар’єрні здобутки «СІМівців»:

  • Тетяни Лукінюк (директорка з розвитку бізнесу на масовому ринку у «Київстар»),
  • Віктора Степаненка (керівник відділу корпоративного маркетингу компанії «Samsung Electronics Україна»),
  • Вадима Іщенка (маркетинг-директор в UKLON),
  • Алли Ідобаєвої (директорка з продажів та маркетингу в Canon Ukraine),
  • Анни Гришиної (директорка з маркетингу лінії магазинів EVA) та багатьох інших.

 

bilenko

 

 

 

2021-й рік приніс нові перемоги. «Ми пишаємось високими результатами наших слухачів, адже, найвищі бали серед всіх навчальних центрів СІМ за результатами модулю Resource Management у 2021 році, наприклад, показали саме слухачі МІБ!» - каже керівниця міжнародних програм в МІБ Світлана Біленко.

 

 

 

 

 

 


 

kudinova

 

 «У сучасному світі, світі тренінгів, коротких програм та майстер-класів, якісна професійна освіта набуває особливого значення. Тим більш міжнародна освіта, високі стандарти та результати якої засвідчують як роботодавці, так і випускники.

В чому унікальність даної програми?

Можна багато про неї розповідати, але головна особливість даної програми – отримання фундаментальних професійних знань з маркетингу за силабусами, розробленими британськими експертами в українському акредитованому навчальному центрі, тобто британського диплому в Україні», - зазначає академічна директорка МІБ Алевтина Кудінова.

 

 

 

 

Топ-5 причин, чому найкращі маркетологи обирають навчання у СІМ.

  1. Програма CIM Diploma in Professional Marketing є всесвітньо визнаною освітньо-професійною програмою для маркетологів, а 6 рівень, який проваджує Міжнародний інститут бізнесу, є рівнем підготовки маркетинг-директорів великих міжнародних та глобальних корпорацій.
  2. Навчаючись в МІБ ви, по суті, навчаєтесь у британському навчальному закладі, і по завершенні диплом СІМ, отриманий в МІБ, не буде абсолютно нічим відрізнятись від диплому, отриманому у британському/американському/австралійському навчальному центрі.
  3. Програма СІМ, незважаючи на її фундаментальність та академічність, є абсолютно актуальною – силабуси СІМ оновлюються кожні кілька років. За останні роки СІМ пройшов шлях від Marketing Planning Process, Delivering Customer Value Through Marketing, Managing Marketing, Project Management in Marketing до Marketing & Digital Strategy, Resource Management, Innovation in Marketing. Як видно, дані модулі передбачають підготовку управлінців в маркетингу, які у своїй професійній діяльності будуть не лише вибудовувати маркетингову стратегію компанії, але й оптимально та ефективно розподіляти ресурси, впроваджувати інновації, оцінювати та модифікувати політики компаній. Структура програми передбачає гармонійне поєднання теоретичних знань та практичних навичок, а при підготовці фінальних проектів наші слухачі розробляють реальні проекти по реалізації маркетингової стратегії в своїх компаніях.

 


 

horoshih

 

«На відміну від традиційної вищої освіти у програми CIM гнучка структура. Набір модулів-предметів, з яких вона складається, змінюється разом з трендами на ринку. Завдяки цьому студенти отримують найактуальніші знання. Наприклад, ще кілька років тому в програмі не було модуля Digital Strategy, а тепер він є. Дуже важливим для мене був акцент на практиці. З одного боку, були професійні тьютори, які ділилися досвідом, цікавими кейсами і запрошували виступати гостей з самих різних галузей. З іншого боку, на іспитах ми вирішували кейси для своєї або якоїсь запропонованої компанії. Наприклад, підсумком модуля Marketing Planning був детально прописаний маркетинговий план: від аудиту до бюджетування активностей», - відзначає диджитал-менеджерка «Citroen Україна» Алла Хороших.

 

 

 

 


 

4. Програма Королівського інституту маркетингу – це не тільки актуальні знання, а й цінні контакти та нетворкінг. Ми намагаємось розширити досвід наших слухачів, тому запрошуємо спікерів та експертів з бізнесу, які не лише діляться кейсами української та міжнародної бізнес-практики, але й показують як інновації впливають на ринок, як робота з людьми підвищує якість маркетингових рішень, як сучасні диджитал-інструменти трансформують звичні підходи до маркетингу.

За 2020-2021 навчальний рік 25 гуру маркетингу та бізнесу поділилися зі слухачами програми своїм досвідом та корисними практичними порадами. Ось лише кілька з них:

  • Тетяна Юрчишина (СМО у «Київстар»),
  • Олександр Комаров (президент «Київстар»),
  • Вячеслав Климов (співзасновник компанії «Нова пошта»),
  • Світлана Коломієць (старша спеціалістка з диджитал-маркетингу в Philips),
  • Олександр Потапенко (фінансовий директор холдингової компанії UFuture).

 


 

idobaeva

 

 

«Після курсу Digital Strategy я отримала розуміння всіх ключових напрямків - починаючи зі створення сайтів та застосунків, закінчуючи віртуальною реальністю та мобільним маркетингом. Найважливіше - це у голові склався пазл, елементи якого до навчання були розкидані хаотично, а деякі складові були відсутні взагалі», - констатує екс-директорка з продажів та маркетингу «Canon Україна» Алла Ідобаєва.

 

 

 

 

 

 


 

5. СІМ – це виклик самому собі, адже програма триває 10 місяців, складається з трьох інтенсивних модулів, розробки складних стратегій. Проте в обмін на це - обґрунтовані і готові до впровадження плани, велика кількість нових та корисних знайомств, цінний професійний диплом, що яскраво характеризує свого власника як сміливу, завзяту, наполегливу людину, яка не тільки володіє безцінними знаннями та структурованим мисленням, а й мужністю, витривалістю та готовністю до нових викликів, де «націленість на результат» є не просто фразою з резюме, а справді потужним вмінням досягати всього, що було задумано.

 


 

borisova

 

 

 

«Цей шлях був складним, але разом з тим надихаючим і цікавим. Протягом року у мене зовсім не було вихідних, зате були нові знайомства, знання, результати. Причому, навіть не знаю, що надихало більше: навчання або знайомство з крутими тьюторами, спікерами і однокурсниками», - ділиться враженнями керівниця відділу маркетингу ТОВ «Мегатекс» Марина Борисова.