2021-09-20

Про підходи викладання на програмах МВА в МІБ

Home/News IIB/Про підходи викладання на програмах МВА в МІБ

 

Що таке soft skills?

Ваша успішність сьогодні залежить не тільки (і навіть не стільки) від вашого професіоналізму та hard skills; а скоріше – від більш гнучких та ментальних навичок, тобто soft skills. В епоху толерантності та метамодерну вміння ефективно спілкуватися, взаємодіяти з різними людьми, перебувати у ролі лідера або оратора – вийшли на перший план.

Що ж таке soft skills? М'які навички (англ. soft skills) – це сукупність продуктивних рис особистості, які допомагають людині максимально результативно взаємодіяти із середовищем. Ці навички можуть містити комунікативні здібності, мовні навички, когнітивне або емоційне співпереживання, управління часом, вміння працювати у колективі та риси лідерства…

 


 

Хто експерти?

 

kudinova

 

«Наші курси блоку soft skills покликані максимально прокачати особистісні компетенції та віднайти в вас вашого внутрішнього лідера», – зазначає Алевтина Кудінова, академічна директорка бізнес-школи «Міжнародний інститут бізнесу».

 

Алевтина є провідним лідером бізнес-школи, саме завдяки її експертизі "МІБ" створює ефективну еко-систему програм МВА та постійно вдосконалює її згідно з запитами сучасного ринку.

Зміни у бізнесі чи кар’єрі неможливі без особистісних змін. Саме таке переродження і відбувається зі слухачами різних програм МВА в МІБ. Проте, важливо, що курси блоку soft skills у кожній програмі адаптовані та особливі.

Наприклад, у програмі General MBA вирізняють наступні навчальні курси:

  • Формування і розвиток ефективних команд;
  • Ділові та кроскультурні комунікації;
  • Лідерство та управління людським капіталом.

Вміло вбудовані у різні програми МВА, ці курси увібрали в себе інноваційні підходи викладання та унікальний професійний досвід Олени Рижкової, яка є тьютором блоку soft skills в МІБ.

Олена - сертифікована міжнародна консультантка з управління (CMC, ICMCI), професійна проектна менеджерка (IPMA, рівень С), партнерка компанії Frankl sense management. Викладачка на програмах МВА і МІБ, має досвід роботи в топменеджменті понад 20 років. Є експерткою з організаційної діагностики та розвитку управлінських команд.

При розробці soft skills-курсів для різних програм МВА вона акцентувала особливу увагу на ролі лідера та побудові внутрішньокорпоративних комунікацій: від технології управління талантами до вирішення конфліктів. Взагалі комунікаціям у цьому блоці приділено дуже багато уваги, адже вміння спілкуватися із колегами та вести переговори – ключові компетенції сучасних лідерів компаній.

 


 

 Авторська методика від бізнес-школи

Розуміння важливості місяця комунікації у житті ділової людини та лідера мотивувало Міжнародний інститут бізнесу на створення нової бізнес-активності, як складової програми General MBA під назвою «Communication Week».

Це абсолютно унікальний досвід. Подібні підходи застосовуються вперше в історії МВА! Комунікаційний тиждень складається з 5-ти неймовірно насичених днів і аж 10-ти ігрових практик! Активність об’єднує різні формати навчання: від практичного воркшопу до тренінгу, від серйозних дискусій до театральних вправ.

 

righkova krug

 «Програма «тижня» складена за принципами стадій розвитку команди: від етапу, коли учасники тільки придивляються один до одного – до стадії веселощів і входження у зону комфорту; від стадії конструктивних конфліктів – до стадії відкритості», – розповідає авторка бізнес-активності Олена Рижкова.

 

 За 30 годин особистісного перезавантаження 25 слухачів отримують можливість прокачати свої гнучкі компетенції на повну. Завдяки унікальному підходу та ігровим практикам учасники отримують емоційний досвід, який краще запам'ятовуються, ніж звичайні знання.

Важливо, що на відміну від класичного тренінгу, де збираються люди, яких тренер не знає, Communication week модерує викладач МВА, який добре знає рівень підготовки слухачів та особливості взаємодії у групі, і, виходячи саме з цих запитів, вибудовує програму «комунікативного тижня».

 

 

Мета Communication Week:

  • Відпрацювання комунікативних навичок у різноманітних різновидах комунікацій
  • Самоактуалізація та особистісний розвиток
  • Розширення бізнес-зв’язків через нетворкінг

 

teslyk

 «Communication Week – особливий модуль. Все це не тільки про спілкування. Це ще й про розвиток ділового інтелекту, ми його умовно називаємо «менеджерський інтелект», – додає Наталя Теслюк, коуч та бізнес-консультант МВА. Наталія допомагала Олені в реалізації ігрових практик під час занять.

 

Гармонійне поєднання інноваційних авторських методик та нових різновидів бізнес-активностей роблять курси блоку soft skills максимально ефективними та цікавими для слухачів!

 

Лідером бути легко!

Доведено бізнес-школою "Міжнародний інститут бізнесу".