2021-09-28

Рекрутинг – інструмент ефективного формування команди. Запрошений спікер для групи General MBA - Альона Чернишова.

Home/News IIB/Рекрутинг – інструмент ефективного формування команди. Запрошений спікер для групи General MBA - Альона Чернишова.

Програми МВА в МІБ побудовані таким чином, що крім викладачів своїм досвідом із слухачами діляться запрошені бізнес-експерти.

Пишаємося тим, що за час навчання групу General MBA відвідують більш ніж 20 гест-спікерів. Зазначимо: всі вони - діючі бізнес-практики.


“Свіжий” приклад.
Chernyshova Alena foto(1)

 

В п'ятницю 17 вересня 2021 року в рамках завершального модуля слухачі програми General MBA зустрілися з партнером компанії MIRA – top recruiting (IT/Executive Search), співзасновницею MIRAHUB, експерткою у сфері HR Альоною Чернишовою.

Альона має більше 18 років у сфері HR, з них на керівних посадах понад 12 років в таких компаніях як «Platinum Bank», «Фокстрот-техніка для дому», мережа ресторанів японської кухні «Сушія». Її досвід включає:

  • успішну підприємницьку діяльність,
  • побудову ефективних підрозділів HR та ТОП команд,
  • трансформацію бізнес-процесів HR та інших підрозділів,
  • управління HR процесами на базі Dashboard HR,
  • побудову ціннісно-орієнтованої культури компанії,
  • проведення тренінгів з рекрутингу та кар’єрне консультування.

 

 

 

 

Майстер-клас.

Для слухачів МІБ запрошена гостя провела майстер-клас “Рекрутинг – інструмент ефективного формування команди”, під час якого висвітлила ситуацію на ринку праці в Україні у 2020-2021 роках. Розповіла про бізнес-процес рекрутингу: від планування чисельності до виходу на роботу кандидата. Навчила стратегії пошуку, зокрема, слухачі тепер знають де шукати «свого кандидата» або чому немає відгуків (на прикладах масового найму, класичного пошуку та executive search), скільки співбесід необхідно провести, щоб вибрати ідеального кандидата і чи коштує грошей пошук персоналу.

В рамках заходу провели тренування з інтерв’ювання кандидата на оцінку відповідності профілю посади. Зокрема, розглянули як здійснювати оцінку за компетенціями та оцінку за мотивацією кандидатів.

Наприкінці виступу Чернишова Альона розповіла про Dashboard функції рекрутингу. Зокрема, розтлумачила, що потрібно вимірювати, а що ні та які важливі інструменти в сфері управління людськими ресурсами використовувати для аналізу даних і прийняття на їх основі відповідних рішень.

Також спікерка заглибила слухачів у питання побудови зовнішнього та внутрішнього HR бренду.

Бути ефективним - це просто!
Якщо навчаєшся у бізнес-практиків.