2021-10-25

Про стратегію, бренди, рекламу і не тільки

Home/News IIB/Про стратегію, бренди, рекламу і не тільки

А ми у СІМ продовжуємо інтенсивно навчатися за модулем Marketing and Digital Strategy. Ось і цими днями ми вчилися два повних вихідних – суботу та неділю, отримуючи цінні знання як від наших викладачів, так і від запрошених спікерів.

А послухати було про що! У рамках курсу говорили і на теми, що The Chartered Institute of Marketing зазначив як основні та ключові за модулем, а на останок запросили цікавих та успішних людей, що погодилися поділитися зі слухачами програми своїми знаннями та досвідом.

 


 

Так, у суботу до групи приходив цікавий та харизматичний Ігор Фінашкин, що є СЕО та креативним директором у агенції IAMIDEA. Ігор яскраво та цікаво розповідав про позиціонування бренду на прикладі клієнтів своєї компанії.

 

photo1

 

Перш за все говорили про UKLON, де наразі маркетинг директором є Вадим Іщенко – випускник СІМ минулих років. Тоді перейшли до інших відомих брендів. Говорили про стратегію. Ігор відзначив, що стратегію неможливо розробити, її треба придумати. А для цього є кілька важливих кроків:

  • дослідити,
  • придумати,
  • зрозуміти
  • і вже тоді реалізувати.

І тут варто звернути увагу, що вже давно час перестати продавати бренд. Потрібно продавати досвід. У створенні стратегії потрібно звертати увагу на дуже багато дрібних деталей. Питати про людей не тільки у самих людей. Слухати не тільки те, що люди говорять, а як саме вони про це говорять.

Так прийшло розуміння, що у рекламі багатьох компаній потрібно замінити слово «купіть» на інші слова, які наразі для споживачів важливіші: «проведи цікаво час», «обери», «розважся». Адже онлайн магазини (а це зараз найпопулярніші магазини) -  це не стільки площадки для покупки, скільки місце, де люди розважаються, гортають, насолоджуються картинками, приміряють на себе, формують образи… І це треба враховувати при позиціонуванні, аби не відштовхнути клієнтів.

 


 

photo

 

А вже наступного дня, у неділю, до групи приходив вже знайомий нам Володимир Галіка, наш постійний спікер та друг програми. Володимир є керуючим партнером у NGN.agency і говорив він про Digital Стратегію. Він відзначив, що стратегія компанії має вирішувати проблеми. Якщо стратегія не вирішує проблеми, то вона не цікава, непотрібна і потребує негайної зміни. Відзначив, що насправді Digital Стратегія відрізняється від Social Media стратегії. Говорив про основні етапи стратегії конкретно для соціальних мереж.

Де виділив такі пункти:

  • Аналітика
  • Ціль
  • Рішення
  • Контент
  • Інструменти просування
  • Репутаційний менеджмент
  • КРІ

А далі багато ділився цікавими прикладами та наостанок поділився зі слухачами програми цікавими та корисними посиланнями, що почитати.