2021-12-06

Менеджмент звичок на програмі Ukrainian MBA

Home/News IIB/Менеджмент звичок на програмі Ukrainian MBA

В рамках дисципліни Self management на 2 курсі програми Ukrainian MBA відбулася зустріч за темою «Менеджмент звичок» з Анастасією Спіциною.

spitcina nrg 1119

Спіцина Анастасія – експерт з тайм-менеджменту, автор і ведуча медіапроектів «Гурманы Времени» (час через призму особистості в професії) і «Время города» (дослідження особливостей часу в різних містах), автор програм з усвідомленого тайм-менеджменту «Тайм-аудит», онлайн продуктів «Стрес як енергія», «Нові звички без болю», #таймвторник, бізнес-тренер і блогер, директор консалтингової компанії «Ключ» (Україна м. Київ), викладач бізнес-школи "КРОК" (МВА, Особиста ефективність керівника), автор колонки в WEARE, творець «Игр со временем», художник і організатор благодійних аукционів, арт-директор галереї "Ф`Арт", спікер міжнародної конференції #TimePerspective (дослідження часу) - Данія, Франція.

Анастасія 20 років в сфері навчання і розвитку персоналу. Спеціалізується на тайм-коучингу керівників і команд, підвищення особистої ефективності, формуванні і розвитку бізнес-команд.

 


 

Під час зустрічі слухачі мали змогу розібратися, що ж таке звичка, які звички є корисними та шкідливими, як з ними боротися та/або розвивати.

За словами Анастасії, звичка - це спосіб поведінки, який в певний час стає для людини потребою. Звичка може як наближати нас до цілей, так і віддаляти від них.

 

111

 

Слухачі розібрали, як саме формується звичка, з яких елементів складається, а під час практичного завдання розкладали свої звички за формулою: Знак (тригер, який провокує звичку) - Дія (власне сама звичка) - Винагорода (що в результаті отримуєш).

Студенти розбилися на команди та розібрали на власному досвіді шкідливі та корисні професійні звички, та дійшли висновку, що наші вони більш-менш схожі для різних людей та компаній.

Анастасія наголосила, що боротися зі шкідливими звичками – не самий правильний спосіб їх позбутися, адже вони мають «звичку» повертатися. Більш ефективним, на думку спікера, є спосіб «домовитись зі звичкою», або замінити, або обманути. Слухачі мали змогу ознайомитись із запропонованим алгоритмом можливих дій та застосувати їх до своїх звичок.

 

222

 

Після того, як розглянули стадії роботи зі шкідливими звичками, перейшли до не менш важливої частини, а саме, формування корисних звичок, будь то: щоденне вивчення іноземної мови, чи спортивні заняття, або читання художньої літератури та інше.

Наостанок, Анастасія запропонувала слухачам дослідити свої звички шляхом ведення Щоденника звичок, який може згодом допомогти розрізнити фізіологію від звички (наприклад, пізно лягати спати), а також користуватися мобільними застосунками, які допомагають формувати нові звички.