2019-01-20

Про фінансові та операційні метрики слухачам CIM розказав Олександр Потапенко.

Home/News IIB/Про фінансові та операційні метрики слухачам CIM розказав Олександр Потапенко.

У вихідні до слухачів програми CIM Diploma знову завітав запрошений спікер. Цього разу викладач курсу Mastering Metrics Лідія Пащук запросила у гості досвідченого фінансиста Олександра Потапенка, який є керівником фінансової компанії “UCM”.

 

Загалом разом з Олександром слухачі провели 7 годин активної роботи. Це були насичені години плідної співпраці. Той випадок, коли представники маркетингу та продажів говорили з фінансистом однією мовою, розуміли одне одного, в чомусь погоджувались, а з чимось сперечалися та навіть вчилися однин в одного.

 

Під час заняття слухачі програми Diploma in Professional Marketing говорили про точку беззбитковості, а також вивчали прогноз “Cash Flow”, підраховували дохід та валютний дохід, а також обговорювали 5 ключових фінансових та операційних метрик. А ще обговорювали книгу «Підривні інновації» та її користь для маркетингу.

 

В результаті зустрічі учасники погодилися, що фінанси – це скоріше про довіру та про психологію загалом, а отже управління грошима – це проблема психології. Виявили, що інновації без винаходів можливі.

 

На сам кінець слухачі обговорили зі спікером причини довготривалого успіху “Lego” та “Cocа-Cola”, що всупереч глобальній відмові від подібних напоїв (враховуючи потужну моду на здоровий спосіб життя та відмову від солодких газованих напоїв по всьому світі), а також розібрали кейс занепаду компанії “Kodak”. В результаті слухачі зрозуміли, як позиціонування та вчасна зміна бізнес-моделі можуть «врятувати життя» компанії навіть у, здавалося б, найнесприятливіших умовах.