2019-07-31

«Симулятор переговорів» на програмі General MBA

Home/News IIB/«Симулятор переговорів» на програмі General MBA

В середу, 31 липня 2019 року, слухачі карусельного формату шостої генерації програми General MBA спробували прокачати свої комунікативні навички переговорників і закріпити отримані під час навчання знання на «Симуляторі переговорів» - авторській розробці відомого експерта із звільнення заручників та посередника у вирішенні спорів Вадима Рахліса.

 

На заході були присутні представники ОБСЄ та наглядової ради суспільної організації «Міжнародна палата з альтернативного вирішення спорів».

 

Вадим Рахліс був уже в гостях у слухачів на початку липня і вже тоді готував підґрунтя для свого симулятору, навчаючи тонкощам професії Переговорника.

 

Нагадаємо, що Вадим є професійним парламентарем, сертифікованим медіатором Євросоюзу, на рахунку якого більше 1000 медіацій. Він навчався у таких психологів-переговорників зі спецслужб як Марк Гоулстон і Джордж Колрізер, вивчав Гарвардський метод ведення переговорів в Сан-Франциско (США) і в Тель-Авіві (Ізраїль, 2001). Є сертифікованим фахівцем програм: "Переговори в екстремальних умовах" (Negotiator school, Ізраїль, 2000), "Переговори з деструктивними особистостями" (Ізраїль, 2001), "Ролі та стилі", "Управління змінами" (Adizes School, Україна, 2013).

 

На сьогодні Вадим має 19 років досвіду переговорів в екстремальних умовах (Ізраїль, Казахстан, Україна), працював з такими компаніями, як Київстар, НБУ, Львівська бізнес-школа, Українська асоціація медіаторів, АПКБУ (Асоціація професіоналів корпоративної безпеки), Марекс, AMWAY, BAS Казахстан, Єврейський культурний центр МЕНОРА, Лемтранс (група компаній СКМ) тощо.

 

Вадим є засновником і генеральним директором Бюро Переговорів, а також Міжнародної палати альтернативного вирішення спорів. У 2016 році він став переможцем в номінації "Idea of ​​the Future" на Davos World Communication Forum.

 

Сьогодні Вадим консультує акціонерів і топ-менеджмент з організації та проведення переговорів і вирішення конфліктних ситуацій в бізнес середовищі. Бере участь в комісіях по оцінці і переатестації персоналу, тестуванні кандидатів на вищі позиції в комерційних і державних компаніях. Бере участь в суспільно-політичних організаціях і волонтерському русі з порятунку українських полонених на Донбасі.

 

Першу частину свого виступу перед слухачами MBA спікер присвятив темі "Компетенції емоційного інтелекту як основний інструмент Переговорника", в контексті якої розповідав про управління емоціями, зміну реальності опонента, аналіз звинувачень, важелі впливу тощо, знайомив слухачів із принципами переговорів Фішера і Юрі, правилами налагодження першого контакту та розповідав багато іншої цікавої і корисної інформації.

 

У другій частині візиту Вадим разом із слухачами та почесними гостями МІБ перемістилися у практичну площину до «Симулятору переговорів». Керуючись встановленими правилами та розподіливши ролі, учасники розглядали реальні ситуації з практики бізнесу за круглим столом.

 

До модерування гри Вадимом був залучений його колега Андрій Бігдан – експерт з переговорів та питань інформаційної безпеки, сертифікований медіатор Євросоюзу зі спеціалізацією транскордонна, комерційна та споживча медіації.

Модератори акцентували увагу учасників симулятору на помилках, невдалих формулюваннях фраз та спрямовували спіч команди гравців у напрямку виходу із складної ситуації.

Під час заходу слухачі отримали відповіді на усі свої запитання.

IMG 0469

IMG 0467

IMG 0463

IMG 0412