2020-04-09

Старт навчання восьмої генерації програми General MBA в онлайн

Home/News IIB/Старт навчання восьмої генерації програми General MBA в онлайн

Одна з найбільш бажаних і проголошуваних цінностей, що існує в усіх епохах і в будь-яких суспільствах, це успішність. Незалежно від країни чи конкретних історичних, культурних або економічних умов, її єдиним незмінним критерієм залишається активність людини, в ході якої, як кажуть, «цій людині все вдається».

Можливості для успіху випадають усім нам в рівній мірі, однак, поки одні малюють в теорії свої шанси на нього, інші не бажають марнувати час в очікуваннях і користуються моментом. Успіх концентрується навколо тих, хто діє, і перш ніж діяльність покаже бажані результати, варто хоча б спробувати і почати діяти.

На днях продумане і дуже зважене рішення прийняла восьма генерація програми General MBA, яка починала своє навчання в МІБ ще в березні минулого року. Слухачі врахували можливі наслідки і результати зволікання та обрали варіант, за якого не будуть зупинятися та переривати свій освітній процес. Вони погодилися продовжити навчання на програмі попри те, що нові умови змушують перевести їх освітнє середовище в online.

Всі мінуси такого формату цілком очевидні. Це і додаткові бар’єри в спілкуванні з викладачем та одногрупниками, і ускладненість сприйняття матеріалу, і додаткові витрати часу на організацію занять тощо.

В той же час слухачі знайшли вагомі аргументи, які дозволяють обґрунтувати прийняте ними рішення. Щонайменше, через відсутність прив'язки до конкретного місця занять, навчання в online-просторі дозволяє не порушувати карантин і забезпечити собі та близьким надійні умови для захисту здоров’я та життя. Головним же аргументом є можливість, за якої актуальну і найсвіжішу інформацію від кваліфікованих практиків та експертів можна отримувати вже сьогодні, не очікуючи кращих часів.

Обираючи між випадковими вебінарами та окремими online-курсами, яких зараз багато пропонує індустрія онлайн-освіти, наші слухачі знову, і вже вдруге, обрали програму General MBA. МІБ дуже вдячний за їх розуміння того, що навіть в форматі online це повноцінний та збалансований процес, в якому кожний елемент продуманий і націлений на формування «завершеного» фахівця з управління. Лише пройшовши увесь шлях MBA, слухач програми обов’язково сформується як інноваційно та стратегічно мислячий спеціаліст, який здатний обирати результативні стратегії розвитку бізнесу, уміє розробляти та економічно обґрунтовувати і реалізовувати різні проекти, здатний свідомо брати на себе відповідальність за прийняття управлінських рішень. Жодний хаотично обраний набір онлайн-курсів не забезпечує зрощення конкурентоспроможного фахівця, здатного здійснювати капіталізацію власних стартапів у різних сферах діяльності або утримувати стійкий розвиток вже існуючого бізнесу.

Отже, в середу 8 квітня 2020 року у групи слухачів восьмої генерації програми General MBA розпочався черговий, хоч і незвичний, модуль.

Вже з перших днів острахи слухачів щодо значної втрати якості програми потроху зникають, в умовах вимушеної ізоляції кожний знаходить свої плюси online-формату, кріпне впевненість в правильності прийнятого рішення і, зокрема, через те, що знання, отримані на online-занятті, застосовуються на практиці буквально відразу по завершенню чергової пари.

Більшість слухачів відмічають, що навчання в період карантину дозволяє їм оперативно і рішуче перебудовувати компанії, адаптуючи бізнес-процеси під нові обставини та виклики. Дехто відверто зізнається, що в динамічних умовах стало значно легше утримувати рівновагу. Цьому сприяють зустрічі з однодумцями, в ході яких укріплюється впевненість в правильності прийнятих рішень.
Позитивної динаміки навчального модулю додала неформальна зустріч, яку організовано МІБ на прохання слухачів групи, після занять. Вечірка пройшла в незвичних умовах (звісно online), проте значно підвищила командний дух та покращила емоційний стан її учасників.

Бізнес-школа вкотре вдячна своїм слухачам за довіру і висловлює впевненість у тому, що разом ми спільнота, яка створює приклад гідний для наслідування.