2022-09-26

Лист від виконавчого директора МІБ

Home/News IIB/Лист від виконавчого директора МІБ

zelenin

 

 

Мені пощастило стояти у витоків однієї з найкращих українських бізнес-шкіл - «Міжнародного інституту бізнесу».

Почавши працювати там з 1993 року, я займався тоді її офіційною реєстрацією і потім бухгалтерією. Усі 29 років з того моменту ми розвивались, хоч і поступово, проте впевнено. Можна без перебільшення сказати, що на 2022 рік у нас були грандіозні плани, і ми вже почали їх реалізовувати, але…

Вперше за весь час свого існування МІБ припинив свою роботу на декілька місяців.

 

 

Юрій Зеленін - виконавчий директор МІБ

 

Як і всі українці, 24 лютого 2022 року я прокинувся від вибухів. О сьомій ранку була проведена нарада топменеджменту МІБ, було прийнято рішення негайно зупинити навчальний процес, відмінити проведення усіх програм, встигнути виплатити заробітну платню персоналу МІБ, щоб вони із сім`ями швидко та безпечно евакуювались, оскільки хтозна, чи працюватимуть банки під час війни…Стрекотіння російських гелікоптерів за вікном та ревіння українських винищувачів, які за ними полювали, лише підтвердили правильність здійснених заходів, і десь глибоко виникло відчуття, що це не на «два дні»…

Далі, як і в багатьох, – евакуація родини в безпечне місце.

 


 

Аж раптом на початку березня шокуючі фото в месенджері – МІБ зруйновано…

Рашистська ракета вибухнула в декількох метрах від нової будівлі МІБ, в яку ми переїхали лише за місяць до початку війни, в яку ми інвестували весь накопичений прибуток, яку ми дбайливо готували для наших клієнтів – слухачів програм управлінського розвитку.

 

iib

 

Трохи згодом ми осягнули весь обсяг руйнувань – вибуховою хвилею вибиті вікна та двері, зруйновано внутрішні стіни, майже повністю знищене обладнання – і серверне, комп’ютерне, і навчальне, а також серйозно пошкоджені система опалення та водопостачання.

На щастя, у момент вибуху, коли цеглини, скло та меблі літали, наче метелики над полем, у будівлі не було людей.

 

iib1

 


 

Всім співробітникам команди МІБ із родинами вдалося евакуюватися у безпечні регіони України та Європи, з Києва, Бучі, Ірпеня, Гостомеля, Вишгорода…

У той момент все виглядало, як фінал майже 30-річної історії Міжнародного Інституту Бізнесу.

То невже все, що було зроблено за десятиріччя, пішло нанівець за одну мить?

Дуже часто прокидався вранці з надією, що це все лише кошмарний сон. Але блокпости на дорогах та невтішні новини вмить повертали до суворої реальності.

Тоді ми стали перед вибором – або здатися і визнати себе жертвою путінської агресії, або все розпочати знову.

 


 

За цей період, з весни по осінь 2022 року, було прийнято ОДНЕ ключове рішення, за яким стоїть титанічна праця десятків людей, які закохані у свою роботу, які допомогли відновити активи МІБ як мінімум до їхнього довоєнного стану. Це стосується як фізичних активів, так і нематеріальних – людей, їхніх ідей та намірів створювати цінність для відновлення і подальшого розвитку української економіки.

В результаті, вже з квітня одна програма була відновлена у форматі онлайн, а з червня до неї приєдналися ще дві програми.

У липні нам вдалося провести корпоративне навчання для декількох замовників на їхній базі.

Наприкінці серпня ми зрозуміли, що встигаємо повністю відновити кампус МІБ до осені, і можемо сміливо планувати відновлення та запуск наших найголовніших МВА програм.

 

Я дуже вдячний усім викладачам, співробітникам і всім причетним до нашої, хоч і невеличкої, але такої важливої перемоги, оскільки ми вважаємо це нашим внеском у Перемогу України у війні з рашистами!

Як результат, у серпні почали надходити заявки на навчання на програмах МВА, які стартуватимуть вже цієї осені.

Наші існуючі групи, Executive та General MBA, повернуться до навчання в офлайн форматі вже на початку жовтня.

Це неймовірні групи управлінців, які готові інвестувати свій час у навчання навіть під час воєнного стану!

Таку країну неможливо перемогти!

 

ua

 

Усе це зайвий раз підтвердило мою впевненість, що в битві між вічним та миттєвим, між добром і злом, між світлом та темрявою перемагає вічне, добре, світле. Ця війна оголила персональні цінності та переконання кожного з нас. «І кожному віддалось по вірі його». Дуже багато людей хотіло і вірило, що з МІБ все буде добре, всупереч війні та обставинам. І тепер дійсно, я можу з впевненістю та гордістю сказати – МІБ скоро гостинно відкриє двері у своєму відремонтованому, але все ще новому офісі за адресою вул.Старокиївська 10Ф.

Ласкаво просимо!