2020-03-28

IIB Community VS Quarantine. Episode 2. Як зайти в ситуацію чорного лебедя з мінімальними втратами, а ще краще з надбаннями

Home/News IIB/IIB Community VS Quarantine. Episode 2. Як зайти в ситуацію чорного лебедя з мінімальними втратами, а ще краще з надбаннями

Ще на початку березня ми навіть уявити не могли, що наше, здається, абсолютно стабільне і прогнозоване життя, так кардинально зміниться, і, що світ стане перед нами у зовсім іншому незнайомому світлі.

В таких невизначених, непередбачуваних та нез'ясовних умовах усі відчувають одній й ті ж проблеми та вимушені шукати нових форматів взаємодії і нових підходів до роботи. Не становить виключення і Міжнародний інститут бізнесу.

Турбулентний час – не привід полишати слухачів наодинці із собою. В період епідемії наша бізнес-школа зайняла проактивну позицію і через створення спеціальних онлайн майданчиків для обміну ідеями і шляхами подолання перешкод, спричинених сучасними обставинами, підтримує своїх студентів та їх компанії, намагаючись бути максимально корисною. В колі МВА-ком’юніті – однодумців, які знають і довіряють один одному, - шукати відповіді на складні питання значно легше. В умовах потужного інформаційного фону, що викликаний коронавірусом, експертне знання і нетворкінг МВА набувають особливого значення та цінності.

У вівторок, 24 березня 2020, відбулася онлайн зустріч усіх генерацій програми General MBA з директором із стратегії групи компаній «Нова пошта», експертом з питань розробки та імплементації стратегії і побудови ефективних бізнес-систем, керівником проектів з підвищення ефективності бізнесу, бізнес-консультантом і бізнес-тренером та одним з найбільш досвідчених викладачів МІБ Дмитром Ковальовим.
В процесі стратегічної сесії учасники обговорили вплив епідемії на бізнес, проаналізували, що відбувається зараз в економіці світу, України, на різних ринках, і що буде відбуватися в наступні місяці, спробували спрогнозувати сценарії розвитку подій.

Модератор зустрічі висловив свою експертну думку про невідворотність руйнації звичних бізнес-моделей в компаніях, коли видозмін зазнають поведінка та цінності споживачів, канали доставки цих цінностей, взаємовідносини із споживачами, доступність ресурсів, змінюються постачальники та партнери, структура затрат та доходів, стають ключовими зовсім інші види діяльності. Учасники стратегічної сесії прийшли до усвідомлення того, що руйнується також і звична модель управління, оскільки міняються цінності компанії, внутрішні мотиви персоналу, способи комунікації, система планування і звітності.

Дмитро висловив думку, що в такій ситуації, є щонайменше дві альтернативних стратегії – виживання та розвиток. Від того, яким шляхом обере рухатися компанія, будуть залежати і першочергові дії її керівництва, що мають бути виконані прямо зараз.

У будь-якому разі необхідно шукати нові можливості. Виживання спричинює чудову можливість відмовитися від усього застарілого, а розвиток – прекрасна нагода знайти нові рішення.

Дмитро навів приклади правильних стратегічних і тактичних рішень, порекомендував спеціальну літературу і, зокрема, книги Джона Дорра «Змінюйте найважливіше» та Адріана Сливоцки «Міграція цінності».

Під час онлайн зустрічі прозвучали також конкретні експертні поради щодо управління стратегією в умовах динамічного середовища. Так, серед рекомендацій Дмитра Ковальова були наступні: кожному необхідно звернутися до змістового ядра бізнесу (місії, бачення, цінностей), знайти способи виведення команди за межі звичних шаблонів мислення, згрупувати команду навкруг цінностей і відмовитися від старої моделі преміювання, об’єднати стейкхолдерів навкруг спільного майбутнього, сконцентруватися на створенні цінності для клієнта, шукати нові ідеї, атакуючи власні продукти, розпочати будувати систему, яка приведе ціль у дію, заохочувати зусилля і досягнення, сфокусувати команду на головному та в жодному разі не боятися помилятися.

В процесі сесії Д. Ковальов познайомив її учасників з таким інструментом як «коло змін», використання якого допоможе бізнесу зрозуміти, що він має зберегти, що змінити, що додати і від чого відмовитися.

На прикладі своєї компанії Дмитро продемонстрував, як в турбулентних умовах вирішила діяти «Нова пошта».
Першочергову задачу будь-якого бізнесу експерт вбачає в турботі про персонал, клієнтів та соціум в цілому (через допомогу, наприклад, медичним закладам). В майбутньому такі дії допоможуть заволодіти лояльністю і вдячністю персоналу компанії та її клієнтів.

Продуктивності зустрічі додали також і самі слухачі, які охоче ділилися інформацією про зміни на своєму ринку і в своєму бізнесі зокрема; розповідали яких втрат очікують та до яких дій вдаються, наводили приклади власних ефективних рішень.

Як виявилось, мало хто ще знає, як карантин вплине на їхні стратегії і що конкретно в них необхідно міняти, але дискусія зустрічі однозначно наштовхнула багатьох на певні міркування і перші оптимальні варіанти поведінки.

viber