2020-10-25

CEO Київстар зустрівся зі слухачами програми CIM

Home/News IIB/CEO Київстар зустрівся зі слухачами програми CIM

Продовжується навчання за програмою Diploma in Professional Marketing, розробленою та затвердженою The Chartered Institute of Marketing. В гості до слухачів цього разу завітав Олександр Комаров, СЕО «Київстар». Говорили про стратегію розвитку, про місію компанії і те, як йти в ногу з часом.

Олександру 47 років і до цього віку він зрозумів, що СІМ – це була його перша комерційна освіта, але найяскравіша та найкорисніша з поміж усіх, яка у нього була.

Він працював в декількох індустріях: телеком, реклама, був керівником рекламного холдингу, комерційним директором, і нарешті СЕО одного з мобільних операторів України.

Screenshot 2020-10-24-10-36-33-084 us.zoom.videomeetings

Говорили про стратегію VEON, на чому будується і як працює. За планом, робота з BIG Data і заробіток на цьому, а також виведення на ринок сервісів кібербезпеки. Для того, щоб слідувати в ногу з часом, а також постійно розвиватися, кожну 5 гривню доходу його компанія реінвестує. І це дає свої плоди. Так, саме у даного мобільного оператора прямий доступ до більш ніж 50% бізнес-клієнтів в Україні, і це все завдяки чітко поставленої стратегії розвитку. Але наявність місії або бачення – це важлива складова розвитку і роботи компанії. Співробітників потрібно об'єднувати не тільки навколо зарплати, навіть швидше зовсім не навколо зарплати, а навколо місії, спільної мети, цінностей. І це працює. Можна жити і без місії, але краще мати місію і вірити в неї.

Які пріоритети повинні бути у компанії? За думкою спікера, це:
- культура і люди;
- залученість клієнта (ми повинні бути більш релевантними до запитів і потреб клієнта);
- технологічне лідерство;
- перехід до персональних KPI (ті, які на стороні клієнта), які формують клієнтський досвід;
- нові напрямки в бізнесі, для задоволення вкрай мінливих потреб клієнтів;
- цифрова трансформація.

Дякуємо Олександру Комарову за змістовний виступ, відверті зізнання та вичерпні відповіді на всі запитання.